İnancı yüzünden kovdular

İnancı yüzünden kovdular

Amerika Birleşik Devletlerinin en önemli şehirlerinden New York City’den bir ayrımcılık haberi daha geldi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- New York City’de yaşanan bir olay Müslüman topluluğun dikkatini çekti.

Ülkenin meşhur firmalarından birinde çalışan Müslüman çalışanın sakalı yüzünden kovulması New York basınının son günlerde en çok konuştuğu konular arasında yerini aldı.

Sünnet olarak bıraktığı sakalı için “terörist” damgası yediğini söyleyen Jose Alcantara, inancı yüzünden kovulmasından dolayı üzgün Jose Alcantara; “Bu benim inancım, beni sakal şeklim üzerinden yargılayamazlar” sözleri ile kendini savunuyor.

Şirket müdürünün kendisine; ” Bu sakal nedir? Terörist misin?” dedikten sonra konuyu şirket yetkilileri ile görüşmesi sonucu kovulduğunu söyleyen Alcantara, olayın nasıl olup bittiğini anlamamış bile. Yıllardır şirketine sorunsuz hizmet verdiğini söyleyen Alcantara, olayı gerekli mercilere taşıyacağını da söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan şirket; “Şirketimizin belirli kuralları ve uygulamaları var. Kendisinin yaptığı kurallarımıza aykırı. Kendisini mağdur ettiğimizi düşünmüyoruz. Yüklü bir tazminat da verdik” ifadeleri ile kendini savundu.

Sakalı inancı gereği bıraktığını söyleyen Alcantara, şirketteki pek çok kişinin farklı sakal ve bıyık tarzları ile işe geldiğini, kendisinin sakalının göze neden battığını anlayamadığını söyledi.

AOL’un haberine göre konu mahkemelere taşınmak üzere. Mağdur olduğunu düşünen Jose Alcantara şirkete tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Daha önce inancı nedeni ile kovulan tır sürücülerinin aldığı cezanın bu dava için de emsal teşkil etmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.