İmran Öktem, Yeni Adli Yıl Açılışında Said Nursi'ye saldırmıştı

İmran Öktem, Yeni Adli Yıl Açılışında Said Nursi'ye saldırmıştı

Cenaze namazını hocalar kıldırmadı, cami cemaati iştirak etmedi

Risale Haber-Haber Merkezi

Karar yazarı Yıldıray Oğur, bugün yapılan yeni Adli Yıl Açılış Töreni nedeniyle geçmişteki açılış konuşmalarını köşesine taşıdı.

Yargıtay başkanlarının genel itibariyle devletçi bir söylemi dile getirdiğini hatırlatan Oğur, farklı yıllardan örnekler verdi. Oğur, bununla birlikte hak ve adalet vurgusu yapan, demokrasiyi öne çıkaran konuşmalardan da kısa bölümler aktardı.

Cenaze namazını hocalar kıldırmadı, cami cemaati iştirak etmedi

Oğur'un paylaştığı konuşmalardan biri de eski Yargıtay Başkanı İmran Öktem'e ait. Allah inancı olmayan, dine ve dindarlara büyük bir öfke duyan Öktem, konuşmasında Said Nursi ve Nurcuları hedef almıştı.

Öldüğünde cenaze namazını hiç bir hoca kıldırmak istememiş, cami cemaati namaza iştirak etmemişti.

Oğur, işte o İmran Öktem'in 1966 yılı yeni Adli Yıl Açılış Töreni’nde Nurculuk tehlikesine dikkat çekip 163’üncü maddeyi ve Yargıtay’ın Said Nursi’nin kitaplarını  yasaklama kararını savunduğunu söyledi:

“20 Eylül 1965 tarihli bu karar Nurculuğa ait kitapları muhtelif şahıslara okumanın veya vermenin, bu suretle nurculuk propagandası yapmanın Türk Ceza Kanunu'nun 163'üncü maddesinde yazılı suçu teşkil ettiğini belirtmektedir. Nurculuk gibi Müslümanlar'ın çoğunluğu tarafından İslâm akideleri ile telifi mümkün olmadığı kabul edilen gerici ve sağcı cereyanlar yurt içinde çok tehlikeli bir hal almıştır. Bu akımlara kapılan vatandaşlarımın mühim bir kısmı saf ve temiz insanlardır. Allah'a inanma ihtiyacı karşısında din bezirganlarının ağalarına düşmüşler ve yollarını sapılmışlardır. Bunları kurtarmak lâzımdır.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum