İki ayrı referandum olabilir

İki ayrı referandum olabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir erken seçim ihtimali olmadığını belirtti ve yeni anayasa ile başkanlık sisteminin ayrı ayrı referanduma götürülebileceğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yabancı basın mensuplarına verdiği mülâkatta bir erken seçim ihtimalinin olmadığını rahatlıkla söyleyebileceğini ifade etti ve başkanlık sistemi ile yeni anayasa için iki ayrı referandum yapılabileceğini söyledi.

Kalın, "Yeni anayasa için herhangi bir şekilde erken seçim olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi ve Cumhurbaşkanığı'nın yeni bir anayasa taslağının mevcut parlamento tarafından yapıldığını görmeyi istediğini ancak her halükârda bu taslağın referanduma gitmesi gerekeceğini ifade etti. Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın önerdiği gibi, iki yol olabilir. Başkanlık sistemini içeren yeni anayasa için bir referandum yapılabilir ya da başkanlık sistemi halkın önüne ayrı bir referandumla götürülebilir" dedi.

Sözcü, ayrıca PKK'nın Suriye kolu YPG ile ilgili olarak "ABD'nin pozisyonunda bazı değişiklikler görüyorum. Sanıyorum daha dikkatli olmaya başladılar. YPG'nin hareketleri, Rusya ve Esed rejimiyle bağlantıları konusunda onlar da endişelerini dile getirdiler" dedi.

Kaynak: Reuters

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.