İftar programını iptal eden Trump'ı böyle protesto ettiler

İftar programını iptal eden Trump'ı böyle protesto ettiler

ABD'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen fakat bu Ramazan iptal edilen Dışişleri Bakanlığı'nın iftar programının iptaline tepkiler sürüyor. İftar'ın iptaline bir güzel tepki de New York'ta Müslümanlar tarafından geldi.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Trump Tower, her ne kadar başkan olması ile birlikte idareyi bırakmış olsa da, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump denince akla gelen simge yerlerden biri. Trump'ın başkan olmadan önce ticari işlerini doğrudan yönlendirdiği yerlerden biri olan Trump Tower önünde geçtiğimiz gün Müslümanlar'ın eylemi vardı.

Donald Trump'ın Başkan olması ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri pek çok Müslüman karşıtı uygulamaya sahne olmaya devam ediyor. Bunlardan en çok dikkat çekenlerden biri de Dışişleri Bakanlığı'nın her yıl geleneksel olarak verdiği Ramazan İftarı etkinliğinin iptal edilmesi olmuştu. Karar Rex Tillerson tarafından Ramazan Ayı başlamadan önce ilan edilmişti.

Bu durum ABD içinde Müslümanlardan ve Müslümanlar ile demokratik ortamda yaşamak isteyen ABD'lilerin tepkisini çekmişti. Geçtiğimiz gün bu tepkiler eyleme döndü. New York Göçmen Eylem Fonu ve Müslüman Savunucuları Derneği bir araya gelerek New York'ta bulunan Trump Tower önünde iftar düzenledi.

İftara katılım bir hayli yoğun olarak gerçekleşti. Organizasyonu gerçekleştiren MPower Change grubu başkanı Muhammed Khan; "Bu eylemimiz ile Müslümanlar ve Müslümanlara destek verenler arasındaki kardeşlik bağını güçlendirmek ilk amacımızdı. Fakat asıl vermek istediğimiz mesaj Donald Trump'ın Müslüman karşıtı politikalarına karşıydı. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Dünya'da Müslüman algısını değiştirmek isteyen pek çok karar ve eyleme şahit oluyoruz. Bunun karşısında bir durmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

5931c2472000003c00be02aa.jpeg

İftara katılan yüzlerce Müslüman, iftarın ardından akşam namazlarını da aynı yerde kıldı. Organizasyonun katılımcılarından ve Time dergisi tarafından en etkili 100 Müslüman listesinde yer alan Linda Sarsour; "Biz Müslümanlar ülkeden ayrılmıyoruz. Müslüman ABD'liler buranın parçasıdır. Burada olan herşeyde bizim de payımız var" sözleri ile kalabalıktan destek gördü.

Huffington Post'un haberine göre iftar organizasyonu büyük bir destek görmüş durumda. Sosyal medya üzerinde Müslümanlar ve Müslümanlara bu konuda destek verenler, organizasyona destek mesajları atıyor. Özellikle Trump'ın uygulamalarının karşısında yer alan Amerikalılardan bazıları, Müslümanlara karşı önyargılarını yavaşça kırmaya başlamış gibi görünüyor.

Kaynak: Risale Haber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum