İçkinin merkezi İslam Merkezi'ne dönüşüyor

İçkinin merkezi İslam Merkezi'ne dönüşüyor

Çalışmalar farklı bir şekilde cereyan etti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Doğu Bengladeş İslam Teşkilatı, İngiltere'deki başta Bangladeşli olmak üzere pek çok farklı ülkeden gelen Müslümanların ortaklaşa kurduğu bir dernek. Uzun zamandır Norwich kentinde ibadethane sıkıntısı yaşayan bölge Müslümanları için bir cami projesi üzerinde çalışan dernek, nihayet gereken bağışları ve planları hazırladı. 

Norwich Kent Konseyinden izin alan dernek, Cami yapımı için gereken yerin arkasına bir de İslam Merkezi açmaya karar verdi. Fakat İslam Merkezi yapmak için satın aldıkları yer bir hayli ilginç bulundu. Norwich Müslümanları, eski bir pub (İngiltere'de alkol tüketilen mekanlar) satın aldı ve burayı İslam Merkezi haline dönüştürmeye karar verdi.

Dernek Yönetim komitesi sekreteri Sirajul Islam, seçimlerinin ilginç karşılandığının farkında. İslam, şu an düşündükleri merkez için yeni bir yer inşa etmenin finansal açıdan çok mümkün olmayacağı için böyle bir tercihte bulunduklarını söyledi.

Çevre sakinleri de bu karardan son derece memnun

Müslümanlar, bu barın şu anki görünümünü değiştirmeyecek, binayı yıkmayacak. Fakat Sirajul İslam'ın aktardığı bilgilere göre tüm halka açık olacak ve Müslümanlar ile ilgili bilgi almak isteyenlerin, ayrıca büyük bunalımlar yaşayıp sığınacak yer arayanların kolaylıkla başvurabileceği bir İslami İletişim Merkezi olacağını söyledi.

Eski barın kitlesinden ve gürültüsünden rahatsız olan çevre sakinleri de bu karardan son derece memnun. Bu sayede Norwich Kent Konseyi kararı hızlıca kabul etti.

Cami inşa etmek ve eski binayı dönüştürmek Müslümanlara tam olarak 1 milyon Sterlin'e patlayacak. Dernek, şu ana kadar gereken paranın yüzde 80'ini bulduğunu açıkladı. Projeye İngiltere'nin dört bir tarafından destek yağıyor.

Evening News'in haberine göre proje üç yıl içinde tamamlanmış olacak. Bu süre zarfında ilk olarak alkol alınan mekan dönüştürülecek ve tüm halka açık bir İslam Merkezi yapılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum