İçinize biraz Selahattin Eyyubi biraz Said Nursi girsin

İçinize biraz Selahattin Eyyubi biraz Said Nursi girsin

Diyarbakırlı olsaydınız, kundaklanan, içi cephaneliğe dönüştürülen Kurşunlu Camii için feryat ederdiniz. İçiniz yanardı.

Risale Haber-Habe Merkezi

Yazar Ahmet Taşgetiren, teröristler tarafından yakılan Kurşunlu cami ile Kürtlerin asimile edildiğini söyledi.

Star'daki yazısında Selahattin Demirtaş ve onunla birlikte yürüyenlere çağrıda bulunan Taşgetiren, "Siz önce Diyarbakırlılaşın. Hatta siz önce Kürtleşin! Türkiyelileşmek de onun içinde. Diyarbakırlılaşırsanız İstanbullulaşırsınız" dedi.

Taşgetiren, bu çağrısıyla ne kastettiğini de şöyle açıkladı: "Diyarbakırlı olsaydınız, mesela Tahir Elçi gibi, gider, kurşun yarası alan Dört Ayaklı Minare’nin yanında “Kıymayın bu minarelere” diye seslenirdiniz. Diyarbakırlı olsaydınız, kundaklanan, içi cephaneliğe dönüştürülen Kurşunlu Camii için feryat ederdiniz. İçiniz yanardı. Bir iki sözünüz olurdu ağıt babında. Nerdesiniz Sayın Demirtaş? Yok mu iki kelamınız Sur içindeki her sokağı mevzi haline getirip patlamaya hazır bombalarla dolduranlara karşı?"

Asıl asimilasyon hareketinin, PKK’nın Kürtler üzerindeki operasyonu ile gerçekleştiğine dikkat çeken Taşgetiren, "Kürt olmak! Nedir sahi o? Bir kan aidiyeti midir? O camiyi kundaklayan hayta Kürt müdür? Kafasında zırnık tarih bilinci olmayan, çocuk yaşta dağa çıkarılıp eline silah verilen ve kültürsüzlüğün dip gayyasına sürüklenen gençte Kürtlük adına ne kalmıştır?

“Kürtleşin” diyorum evet, içinize biraz Selahattin Eyyubi girsin, biraz Ahmed-i Hani girsin, biraz Said-i Kürdi (Nursi) girsin. Biraz cami girsin, medrese girsin, biraz o topraklara İslam’ı taşıyan sahabi ruhu girsin.

Et, kemik... Türk olsun, Kürt olsun. Her şey çıkar onun içinden, cani de veli de...

“Kürtleş” demek, hani İsmet Özel gibi “Türkleş” demek, “Bir ruhun olsun” demektir. Var o ruh Çanakkale’deki Türk’te, Kürt’te... Dağa götürülen çocuklarda ne kaldı o Kürt’ten? Camiyi cephanelik haline getiren çocukta camiden ne kaldı?

Tahir Elçi “Kadim medeniyet” adına bir çığlık atmıştı, Kurşunlu Camii’nin yakılması o çığlığın ne kadar hayati olduğunun örneğidir. Soru şu: Sizde ne kadar Tahir Elçi var, ne kadar Kandil, ne kadar Marks ya da Stalin?

Yazının tamamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
21 Yorum