Hz. Ömer oyunu 'perde' dedi

Hz. Ömer oyunu 'perde' dedi

Fevzi Erden'in yönettiği, İslam halifelerinden Hz. Ömer'in yaşamını ele alan "Ömer Bin Hattab", tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ndeki gösterimin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Erden, yönetmen olarak, oyunun son sahnesinde izleyicinin tepkisi üzerine oyunun beğenilip beğenilmediğine karar verdiğini belirterek, "Bazı sahnelerde, izleyicilerin hayatlarında ilk defa gördüğü karakterleri hemen telefonla çekmek istemeleri, benim hoşuma gitti. Bu biraz teknoloji ile alakalı. Aslında bir yönetmenin bundan huzursuz olması gerekiyor" diye konuştu.

Daha önce tiyatroda, Hazreti Ömer'in canlandırıldığını, ancak Hazreti Ebubekir karakterinin ilk olduğuna işaret eden Fevzi Erden, şunları kaydetti:

"Biz Hazreti Ebubekir dönemine Hazreti Ömer'i de dahil ediyoruz. Çünkü ikisi de farklı düşünen insanlar. İki farklı düşüncedeki insanın birbiriyle diyalogları çok önemli. 'Yanlış bir karar almışsın ey Ebubekir' diyen Hazreti Ömer ve 'Sana daha önce de söylemiştim ey Hattab'ın oğlu, bu göreve sen benden daha layıksın' diyen, Hazreti Ebubekir. Birbirleriyle bu şekilde, sürekli diyalog halindeler. Günümüz siyasetinde düşündüğümüz zaman, çok zor rastlanan bir şey olduğu için, o anlamda iki önemli roldeki insanı oyuna yansıtmayı doğru buldum."

Oyunda, Hazreti Ömer'i Suat Tanır, Hazreti Ebubekir'i Kıvılcım Kaya, Hazreti Osman'ı Fatih Tezol, Hazreti Ali'yi Mehmet Oğuzhan İmert, Abdurrahman bin Avf'ı ise Murat Kocacık canlandırıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum