Hükümet açıkladı: ABD ile kriz çözülebilir

Hükümet açıkladı: ABD ile kriz çözülebilir

Rahip Brunson nedeniyle dar boğaza giren ABD-Türkiye ilişkileri, hükümetin çabası ile olumlu seyredebilir.

ABD ile yaşanan yaptırım krizine ilişkin hükümetten son dakika açıklaması geldiTürkiye-ABD ilişkilerinde kısa vadede olumlu sonuç bekleniyor. Diplomatik kaynaklar, iki ülke heyetleri arasında ABD Başkanı Donald Trump'a yakın bir ekiple görüşmelerin pozitif şekilde sürdüğünü, sağduyunun hakim olduğunu ve kısa vadede olumlu sonuç beklendiği belirtti.
ABD'nin iki Türk bakana yaptırım uygulama kararının ardından Ankara'dan açıklama geldi. Diplomatik kaynaklar, yaşanan krize ilişkin, "İki tarafta da sağduyu hakim. Kısa vadede olumlu bir sonuç alınması bekleniyor" şeklinde konuştu.


GÖRÜŞMELER TRUMP'A YAKIN BİR EKİPLE YAPILIYOR
Görüşmelerin Trump'a yakın bir ekiple yapıldığı, bu ekipte Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham'ın da bulunduğu bildirildi.


ÇAVUŞOĞLU VE POMPEO GÖRÜŞECEK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo da Cuma günü Singapur'da 51. Güney Doğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında yüz yüze görüşecek.
Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, dünkü basın toplantısında Türkiye'ye yaptırımlara ilişkin açıklama yaparak, "Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum