Hristiyanlığı öğrenmeyen Müslüman çocuklara kısıtlama geliyor

Hristiyanlığı öğrenmeyen Müslüman çocuklara kısıtlama geliyor

Danimarka'da sığınan Müslüman göçmenler ile ilgili yeni bir tartışma başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Danimarka Hükümeti, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklama ile ülkede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hükümetten yapılan açıklamaya göre, Danimarka'ya göç eden Müslümanların çocukları öncelikli olarak Demokrasiyi, Danimarka dilini ve Hristiyan geleneklerini öğrenmeli.

Hükümet bu konudaki ilk adımı atarak, Müslüman göçmenlerin çocuklarına yönelik 25 saatlik zorunlu bir kurs eğitimi getirmeye hazırlanıyor. Özellikle getto ismi verilen ve ekseriyetle fakir azınlıkların yaşadığı bölgelere bu eğitim getirilecek.

Sınıflar, dil becerileri, temel eğitim ve ayrıca Danimarka kültürünün demokrasi, eşitlik ve Paskalya ve Noel gibi Hıristiyan bayramları gibi ayrılmaz yönlerine odaklanacak.

Eğer bir Müslüman göçmen çocuğunu bu kurslara vermeme kararı alırsa çeşitli refah haklarından mahrum kalacak ve kesinlikle devlet yardımı alamayacak. 

Danimarka Meclisinde bulunan Liberal Parti ve Milliyetçi Parti'nin ortak aldığı karar, Müslüman göçmenlerin Danimarka'ya uyum sağlaması adı altında yapılıyor. Fakat karara muhalefet eden pek çok kişi, bu kararın dini özgürlüklere aykırı olduğunu ve Müslüman göçmen çocukları dininden koparma girişimi olduğundan emin.

Daily Caller'ın haberine göre göçmenler ghettoların yüzde 66.5'ini, Danimarka nüfusunun ise yüzde 8.6'sını oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.