Hristiyan Profesör’den Müslümanlara başörtülü destek

Hristiyan Profesör’den Müslümanlara başörtülü destek

Hristiyan dünyası açısından son derece önemli bir eğitim kurumu olan Chicago Hristiyan Kolejinden bir profesör, Müslümanlara destek olmak için öyle bir hareket yaptı ki, tüm Hristiyan dünyasının gündemine oturdu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Hristiyanların en önemli eğitim kurumlarından biri sayılan ve pek çok Hristiyan dindar çocuk yetiştirmek için ilk tercihleri arasında olduğu bilinen Chicago Hristiyan kolejinden bir öğretim görevlisi, dün yaptığı bir hareket ile başta Amerika olmak üzere Hristiyan dünyasının gündemine oturdu.

Müslüman dostlarına örnek olmak için baş örtüsü giyip gelen Layrcia Hawkins adlı genç profesör kadın, bu şekilde kameralar karşısına geçti ve Müslümanlara yapılan eziyetlere karşı onlar ile birlikte olduğunu açıkladı. Chicago Hristiyan kolejinde politika bilimi dersi veren Hawkins, “Hemen her gün Müslümanlar ile uğraşılıyor. Koyu bir Katolik olarak benim de bir çok Müslüman arkadaşım var, hepsini tanıyorum ve seviyorum. Onlara destek olmak istiyorum” ifadeleri ile Müslümanlara desteğini açıkladı.

Başörtüsü giymesinin sebebi sorulan Hawkins; “Teorik destek, destek değildir. Sözler ile destek olmak en basit anlamda kolaya kaçmaktır. Bu şekilde bir eylem ile destek olmak ise insanların ilgisini soruna toplamanın en güzel yoludur” ifadelerini kullandı.

Sbs.com’un haberine göre Hawkins’in yaptığı bu eyleme destekler kadar, eleştiriler de mevcut. Özellikle koyu Hristiyanlar Hawkins’i eleştirirken, Hawkins bu eleştirilere kulak asmadığını da söylüyor. 

Kaynak: Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.