Hristiyan öğrenciler hep bir ağızdan Allahu Ekber deyince...

Hristiyan öğrenciler hep bir ağızdan Allahu Ekber deyince...

Amerika’nın Minnesota eyaletinde dün ilginç bir olay yaşandı. Hafta sonu veliler için öğrencilerin vereceği bir konser ayarlayan okul, İslami sözler ile yankılandı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika’nın Minnesota eyaletinde eğitim yapan Blaine Lisesinde ortalık karışık. Sebebi ise öğrencilerin velilere sunacağı hafta sonu konserinde beklenmedik gelişmelerin yaşanması.

Okul sık olarak tekrarladığı bu konserler ile öğrencileri bir koro haline getirip, velilere konser vererek bir gelenek oluşturuyordu. Fakat geçtiğimiz hafta velilerin tepkisini çeken bir olay yaşandı. Okul bu haftasonu için dini melodilerden oluşan bir konser düşünmüştü, önce Hıristiyanların ve Yahudilerin kutsal olarak kabul ettiği şarkılar söylendi.

Sıra İslam dinine geldiğinde ise veliler adeta çılgına döndü. Şeriat istemiyoruz diye bağıran veliler, okul yönetimine ve öğretmenlere tepki gösterdi.

Öğrencilerin İslam dinine ait kutsal sözleri ise teşrik tekbiri oldu. Hıristiyan ve Yahudilerin şarkılarından sonra Koro’nun ağzından şu sözler döküldü;

-Allahu Ekber Allahu Ekber, La İlahe İllallahu vallahu Ekber, Allahu Ekber, ve lillahi’l Hamd…

Öğrencilerin teşfik tekbiri getirmesinin ardından okul yönetimi ve veliler arasında gerginlik adeta had safhaya ulaştı. Yahudi şarkılarına ses çıkarmayan veliler, sıra Müslümanlara geldiğinde adeta ateş püskürdü. Pek çoğu sosyal medya üzerinden olayı şu sözler ile eleştirdi; “Noel için koro kurduklarını sanıyorduk. Böyle önemli günde Müslüman şarkılarının ne işi var?”

Christiantoday’in haberine göre okul yönetimi olayı her dini kucaklamak adına yapılan bir organizasyon olarak planladıklarını söylerken, velilerin tansiyonunu düşürmek için elinden geleni yaptıklarını da ekledi. 

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum