Horlamanın sebebi bulundu

Horlamanın sebebi bulundu

Horlama problemi, milyonlarca insanı etkileyen ciddi bir uyku bozukluğu. 

Yıllardır araştırılan ancak bir türlü tam olarak bulunamayan horlama sorununun sebebi, bilim insanlarını da farklı kutuplara çekmişti. Konuyla ilgili yapılan son araştırmayla birlikte en yeni sonuç da Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi. Philadelphia’da bulunan ve ABD’deki en eski tıp okullarından birisi olan Perelman Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre dilde bulunan yağ, uyku kalitesini büyük ölçüde etkileyip horlamaya sebep oluyor.

Fakülte araştırmacılarından Dr. Richard Schwab, yaptığı açıklamada “Dilimizle konuşuyoruz, dilimizle yemek yiyoruz ve dilimizle nefes alıyoruz. O zaman yağ neden burada depolanıyor? Yağın burada depolanma sebebi genetik ya da çevresel faktörler olabilir fakat dilin yağ oranı ne kadar düşükse uykunun iyi olma ihtimali o kadar yüksek” şeklinde konuştu.

Hastaların sağlık durumları ve kiloları incelendi

Kilo veren insanlarda horlama sorununun azaldığı da bilim insanları tarafından tespit edilen bir başka sonuç. Hastaların kilo kaybı yüzde 10’a ulaştığında dillerindeki yağ oranının azaldığı ve horlamalarında yüzde 30 iyileşme olduğu görüldü. Ayrıca araştırmada toplamda 67 obezite hastasının kilo vermeden önce ve kilo verdikten sonraki durumlarının detaylı bir biçimde incelendiğini de ekleyelim.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.