Hollywood’un ünlü oyuncusunda Müslümanlara destek

Hollywood’un ünlü oyuncusunda Müslümanlara destek

Amerika Birleşik Devletlerinde mülteci sorunu ve Müslümanlara uygulanan baskı ve yasaklar Amerikan vatandaşlarını bile huzursuz ederken bir tepki de Hollywood yıldızı George Clooney'den geldi

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Amerika’nın Mülteci politikası ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’ın ülkeye Müslüman kabul etmeme projesinden ünlü Hollywood oyuncuları da rahatsız oldu.

Bunlardan biri de ünlü oyuncu George Clooney. Kariyerinde "Oceans" Serisi, Gravity gibi meşhur filmleri ile Hollywood dünyasının en ünlü oyuncuları arasında yer alan Clooney, geçtiğimiz günlerde ülkede Müslümanlar üzerinden devam eden tartışmalara değindi.

Donald Trump’ın Müslümanlar ile ilgili projelerine değinen Clooney, bu konuda Amerika vatandaşlarının sağduyulu davranarak doğru olanı yapacaklarını ve böyle bir projeye izin vermeyeceklerini belirtirken, projenin gerçekleşme ihtimalinin olmadığının da altını çizdi.

“Mülteci sorunu, sadece Suriye savaşı sorunu değildir. Bir insanlık sorunudur” diyen Clooney, Suriye dışında yoğun iç savaşların ve açlığın yaşandığı diğer bölgelere de dikkat çekilmesinin faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

Ülkedeki Müslümanların durumu ile ilgili de konuşan Clooney, ülkede Müslümanlara Meksikalılar ile aynı muamelenin uygulandığını, onları ikinci sınıf vatandaş görerek Amerika’nın kendine atfettiği özgürlükçü ve barışçı yapısına ters düştüğünü ve imajını zedelediğini düşünüyor.

Reuters’ın haberine göre Müslümanları potansiyel suçlu olarak görmenin son günlerin “gülünç” trendi olduğunu söyleyen Clooney, bizzat tanıdığı pek çok Müslümanın sosyal hayatta başarılı ve örnek insanlar olduğunun altını çizdi.

 

Kaynak: Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum