HisApp uygulaması herkese spor yaptıracak

HisApp uygulaması herkese spor yaptıracak

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından geliştirilen, egzersiz ve sağlıklı yaşam aplikasyonu HisApp mobil uygulaması, hayata geçirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığında düzenlenen tanıtıma Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ve HİS Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı katıldı.

Konuşmasına, İngiltere'nin Manchester kentinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden İngiliz vatandaşların ailelerine baş sağlığı dileyerek başlayan Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teröre karşı mücadelede, tüm müttefiklerle, dostlarla beraber olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum." dedi.

Sağlıklı bir toplumun inşasında etkin rol oynamak üzere yola çıkan HİS Federasyonunun yönetimine, HisApp uygulaması için teşekkür eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışma, bakanlığımızın da en önemli hedeflerinden birisi olan sporun tabana yayılması, sadece müsabık anlamda değil, toplumun kendisini geliştirmesi ve sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanması ile ilgili olarak, doğru zamanda ve fırsat bulduğu her alanda egzersiz yapabilmesiyle ilgili bir fırsat ortaya koyuyor. Çok küçük dokunuşlarla, çok büyük sonuçlar elde edebileceğimizi bildiğimiz bu dünya içinde bu, küçük dokunuşlardan birisi. Masa başında çalışırken, evde bulduğunuz fırsatta veya tamamen bir arkadaş ortamındayken bir anda yapabileceğiniz egzersizler, hem toplumun daha sağlıklı bir şekilde geleceğe yürümesiyle ilgili bir katkı sunmuş olacak hem de sosyal ve sağlık alanındaki çalışmalara da katkı verebilecek. Bir ailenin hep beraber evdeyken, bir araya gelip birlikte egzersiz yapması, iş yerinde çalışan bir vatandaşın bulduğu o kısa fırsatta vücudunu hareket ettirecek egzersiz yapılacak anı değerlendirmesi, aynı zamanda bunun hafıza anlamında da tutuluyor olması, geleceğe yönelik yönlendiriyor olması önemli."

HİS Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı ise 2002'den bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde hareketli yaşamı desteklemek amacıyla aralıksız çalıştıklarını dile getirdi.

Bölükbaşı, "Geldiğimiz noktada sporu daha erişilebilir ve daha demokratik kılmak adına HisApps uygulamasını geliştirdik. Artık halkımız herhangi materyal ya da merkeze bağlı kalmaksızın evinde, işinde rahatça spor yapabilecek." ifadelerini kullandı.

HisApp'in, App Store ve Google Play'den ücretsiz indirilebileceğini kaydeden Bölükbaşı, uygulamayı eğlenceli bir hale getirmek için içine yarışma koyduklarını, düzenli egzersizi hediyelerle teşvik edeceklerini söyledi. Liderler tablosu adı altında ilk 50 kişiye hediye göndereceklerini anlatan Bölükbaşı, toplantı sırasında Bakan Kılıç'tan aldığı onayla bu rakamı 100'e çıkardı.

Bölükbaşı, ücretsiz indirilebilecek uygulamanın kullanımı sırasında, Turkcell kullanıcılarına özel olmak üzere internet kotasından düşüş yaşanmayacağını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.