Hindistan'ın tamamında İslam Şeriatı Mahkemeleri açılabilir

Hindistan'ın tamamında İslam Şeriatı Mahkemeleri açılabilir

Hindistan Müslüman Hukuk Kurulu adlı Kuruluş, 15 Temmuz günü önemli bir karara imza atacak.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan'da yaşayan milyonlarca Müslümanın gözü kulağı 15 Temmuz'da Delhi'deki Müslüman Hukuk Kurulu'nda olacak. Kurulda alınacak bir karar ile Hindistan'ın her yerinde İslam Şeriatı Mahkemeleri açılabilir.

Karar ile ilgili konuşan kıdemli üye Zafaryab Zilani, "Şu anda Uttar Pradesh'te 40 tane mahkeme var. Ülkenin her bölgesinde böyle bir mahkemeyi açmayı planlıyoruz. Darul-Qaza'nın (Şeriat Mahkemeleri) amacı Müslümanların diğer mahkemelere gitmesi yerine, konuları şeriat yasaları ışığında çözmektir" ifadelerini kullandı.

Müslümanlar bu proje için şu ana kadar 50 bin Hint Rupisi harcadıklarını belirten Zilani, 15 Temmuz'da Delhi'de yapacakları kurulda mahkemeler için daha çok kaynak bulmaya çalışacaklarını da belirtti.

Mahkemeler için avukat, hakim ve bilir kişi yetiştirmek üzere Tafheem-e-Şeriat adlı bir komite kurulacağı da belirtilmiş durumda. Komite aynı zamanda mahkemelere görevlendirme de yapacak.

Deccan Chronicle'ın haberine göre kurulması planlanan İslam Şeriatı Mahkemeleri, Hindistan Yüksek Mahkemesi'nin kararlarını da tanıyacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.