Hindistan'da ezanı yasakladılar!

Hindistan'da ezanı yasakladılar!

Ülkenin Uttar Pradesh bölgesinde camilerden ezan okunması 3 gün önce yasaklandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bu yasağı kabul etmeyen bölge Müslümanları, çözüm arayışına girdi. İnançlarının yaşanması engellenen bölge Müslümanlarının liderleri, din kardeşlerini bu yasağa karşı harekete geçmeye çağırdı.

Uttar Pradesh İslam Merkezi, tüm Hindistan Müslümanları için bir bildiri yayınlayarak, hoparlörden ezan okunması için ilgili makamları başvuru yağmuruna tutmalarını rica etti. Bölgede ezan yasağı 7 Ocak 2018 itibari ile başladı.

Düzenlenen bir danışma toplantısında, Başkan Maulana Halid Rasheed Firangi Mahali, Allahabad mahkemesinin kararını takip etmeye çağırarak, ezanın hoparlörlerden okunması için ilçe yönetiminden izin almalarını istedi.

7 Ocak'ın erken saatlerinde Uttar Pradesh polisi, ses kirliliğini (!) önlemek amacıyla herhangi bir izni olmaksızın camilerde bulunan tüm hoparlörleri kaldırmaya başlamıştı.

Aninnews'in haberine göre 200 Milyon nüfusu bulunan kalabalık bir eyalet olan Uttar Pradesh'in ikinci büyük dini grubunu yaklaşık 40 milyon nüfusu ile Müslümanlar oluşturuyor. Son verilere göre Uttar Pradesh'in yüzde 20'si Müslüman. Bu karar büyük bir azınlık olan Müslümanların haklarını ihlal ediyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum