Hindistan Sineması ne yapmaya çalışıyor? Müslümanları yine karaladı!

Hindistan Sineması ne yapmaya çalışıyor? Müslümanları yine karaladı!

Hindistan Sineması Bollywood, dünya genelinde rağbet gören yapımları ile biliniyor. Fakat Bollywood yapımı bir film yine Müslümanları kızdırdı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren 'Odu Adaar Love' adlı Hindistan yapımı film ülkedeki Müslümanları bir hayli kızdırmıştı. Yapımcıları ve oyuncuları içinde pek çok Müslüman barındıran film, maalesef İslam inancı ile bağdaşmayan sahneleri ve Peygamber Efendimiz'le (asm) ilgili uygun olmayan iddiaları ile Hindistan Müslümanlarının şikayetlerine neden olmuştu.

İlgili Haber: Hindistan'da yayınlanan yeni film Müslümanları kızdırdı )

Aradan geçen haftalar sonra yine Bolywood'dan çıkan yeni bir film bu sefer Pakistan Müslümanlarını rahatsız etti. Bu rahatsızlık öyle boyutlara ulaştı ki, İslamabad Kurulu bu filmin gösterimini yasaklama kararı aldı.

Yönetmen Anushka Sharma'nın korku türündeki yeni filmi 'Pari', tıpkı Odu Adaar Love filminde olduğu gibi Müslümanlar etrafında dönen bir anlatıma sahip. Fakat bu filmde de Müslümanların değerleri ile bağdaşmayan, Müslümanları karalayan ve İslam'a ters sahneler tepki gördü.

'Pari' adlı korku filmi İslam inancı içine batılı tarzda bir 'kara büyü' kavramı sokuyor ve bunun üzerine bir hikaye kurguluyor. 'Pari' filmi bununla da kalmayıp yine batılı tarzdaki kara büyü kavramına Kur'an-ı Kerim ayetlerini sokuyor.

Filmde Müslümanlar ve İslamiyet 'Kara Büyü' kavramı ile lanetlenirken, Hindular göklere çıkartılıyor.

Bu sahneler ve anlatım üzerine filmi inceleyen Pakistan yetkilileri, filmin Pakistan'da gösterimini yasakladı. Yakında pek çok İslam ülkesinin de filme yasaklama getirmesi bekleniyor.

The Quint'in haberine göre 2 Mart'ta vizyona giren 'Pari' ve öncesinde yayınlanan 'Odu Adaar Love' adlı filmlerin arka arkaya gelmesi Hindistan sineması ile ilgili kuşkuları güçlendirmeye başladı. Tıpkı örnek aldıkları Hollywood gibi Müslümanları karalama kampanyasına soyunan Bollywood'un başta Hindistan Müslümanları olmak üzere dünya Müslümanlarının tepkisini üzerine çektiği aşikar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum