Hicri Yılbaşı'nda hangi namazlar kılınır? Hicri Yılbaşı namazı

Hicri Yılbaşı'nda hangi namazlar kılınır? Hicri Yılbaşı namazı

11 Eylül 2018 Salı günü itibari ile Muharrem Ayı'nın ilk gününe eriştik. Bu da Müslümanların takvimi olan Hicri Takvim'de yeni yıla ulaştığımız anlamına geliyor. Bu mübarek günü namaz ile değerlendirmek isteyenler için Hicri Yıllbaşı namazları haberimizde

İslam Dini'nde Hicri Takvim Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) Mekke'den Medine'ye göçü ile başlamıştır. Bu kutlu olay Hicri olarak 1 yılına tekamül eder. Kullandığımız miladi takvimde 11 Eylül Salı itibari ile 1 Muharrem 1440 yılına erişmiş bulunmaktayız. Müslümanlar için son derece önemli olan Hicri Yılbaşı için namaz da son derece önemlidir. Hicri Yılbaşı'nda kılınacak namazlar haberimizde...

1440 yılına girdiğimiz bugün içinde yapılacak ibadetler her zamankinden hayırlı olacaktır. Bu nedenle Hicri Yılbaşı günü namaz kılmak da diğer ibadetleri yerine getirmek kadar önemlidir. Hicri Yılbaşı namazının kılınışı önem taşıyor.

HİCRİ YILBAŞI İBADETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hicri Yılbaşı Namazı nasıl kılınır? 

Hicri Yılbaşı namazının kılınışı ve niyetini sizler için yazdık. Bu önemli günde kılınacak namazın vakti akşam ile yatsı namazları arasındadır ve nafile namazdır. 

2 rekatlık bu namaza şöyle niyet edilir;

“Ya Rabbi, bizi yetiştirmiş olduğun bu seneyi, hakkımızda mübarek kılman; avfı ilahine, feyzi ilahine, mazhar kılman; dünyevi ve uhrevi saadetlere nail eylemen için ; Allahu Ekber “

Her iki rekatta 7 Fatiha Suresi, 7 Ayet'el Kürsi ve 7 İhlas Suresi okunur. 2. Rekatın sonunda son oturuş yapılır, gereken sureler okunduktan sonra selam verilerek namazdan çıkılır.

Namazın ardından 11 kez;

La ilahe illallahü vahdehu la şerikeleh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyi ve yumit. Ve hüve hayyün la yemutü biyedihil hayr. Ve hüve ala külli şey’in kadir. okunur.

Ardından 11 kez istiğfarı şerif ve 11 Salavat-ı şerif okunur. 

Hicri Yılbaşı'nda tesbih namazı da kılınabilir. Tesbih namazı pek çok kandil gecesi ve önemli günlerde kılınacak nafile namazlar arasındadır ve sevabı çokçadır.

TESBİH NAMAZI KILINIŞI İÇİN TIKLAYINIZ

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum