Hicri Yılbaşı ibadetleri nelerdir? Hicri Yılbaşı hangi ibadetler yapılır?

Hicri Yılbaşı ibadetleri nelerdir? Hicri Yılbaşı hangi ibadetler yapılır?

11 Eylül 2018 salı günü itibari ile Müslümanların yeni yılı gelip çattı. Muharrem Ayı'nın ilk günü olan Hicri Yılbaşı nasıl değerlendirilmeli? Hicri Yılbaşında neler yapılır?

Hicri olarak Muharrem Ayı'nın ilk günü Hicri Yılbaşı olarak idrak edilir. Hicri Takvim, İslam dininde Peygamber Efendimiz'in Mekke şehrinden Medine şehrine göç etmesini (hicret etmesini) esas almaktadır. Hicri Yılbaşı bu nedenle çok önemlidir. Müsait olan vatandaşlarımız Hicri Yılbaşında yapılacak ibadetler için arama yapıyor. Hicri Yılbaşı ibadetleri haberimizde...

11 Eylül 2018 itibari ile Hicri olarak 1 Muharrem gelip çattı. Bu aynı zamanda Hicri olarak 1339 yılında, 1440 yılına girdiğimiz anlamına geliyor. 

Muharrem Ayı İslam dini için son derece kutsal bir aydır. Hicri yılbaşının yanı sıra Aşure Günü de Muharrem'in 10'udur.

Bugün itibari ile idrak edeceğimiz Hicri Yılbaşı'nda yapılacak ibadetler çokçadır. Bunlardan bazılarını sizler için derledik.

Hicri Yılbaşı hangi ibadetler yapılır?

Muharrem Ayı'nın ilk günü, yani Hicri Yılbaşı'nda yapılacaklar arasında her defasında besmele çekerek 1000 adet İhlas-ı Şerif okumak bulunur. Bu ibadeti gerçekleştirenleri Cenab-ı Hak kul borcu ile huzuruna getirmeyecek, bu borcu ödemeye bu dünyada muvaffak kılacaktır.

Yine Hicri Yılbaşı'nda oruç tutmak da faziletlidir. Muharrem Ayı orucu 1 Muharrem'den başlar ve Aşure günü içinde de tutulur. İlk günler oruç tutamayanlar 8,9 ve 10. gün oruç tutabilir.

Hicri Yılbaşı'nda namaz kılmak da faziletlidir. Bu namaz akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınır ve 2 rekattır. Ayrıca Tesbih ve Hacet namazı da kılınabilir.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.