Hiç bir Nurcu Said Nursi'ye savcı demez, kod isim kullanmaz!

Hiç bir Nurcu Said Nursi'ye savcı demez, kod isim kullanmaz!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı azmettirme suçundan tutuklu yargılanan iş adamı Ersin Bayram itirafçı oldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan’a 12 gün boyunca 121 sayfalık ifade veren Bayram, örgütün yapısı, cezaevinde haberleşmesi, Hava Kuvvetleri mahrem yapılanması ve FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından nasıl bir tavır takındığına dair önemli bilgiler paylaştı.

Habere göre örgüt mensupları cezaevinde sadece kendilerinin anlayabileceği bir jargon oluşturdu. Ancak bunlar arasına Said Nursi'yi de karıştırdıkları görüldü.

Bayram, "Fetullah Gülen için ‘avukat’ denilirdi. ‘Avukat dedi ki’ diyerek Gülen’in mesajları anlattığım şekilde yayılıyordu. Duvardan duvara ‘avukat’ dedi ki diyerek bağırılınca gardiyanlar duysa bile bir şey anlamıyorlardı. Said Nursi için ‘savcı’ kelimesi kullanılırdı" dedi.

Said Nursi ve talebeleri hiç bir zaman kod isim kullanmadı

Haberdeki cümleler Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ve talebelerinin farkını bir kez daha gösterdi.

Bediüzzaman ve talebeleri Allah demenin bile yasaklandığı dönemlerde iman ve Kur'an davasının en ileri gelenlerindendi. Yıllarca takip altında bulunan ve hapislere atılan Bediüzzaman ve talebeleri, hiç bir zaman kod isim kullanmadı. Hiç bir zaman davalarını inkar etmediler. Hiç bir zaman şahıslarını savunmadılar, davalarını savundular. Çünkü ikinci bir gündemleri yoktu. Tek gündemleri insanların ahiretini kurtarmaktı.

Risale-i Nur Külliyatını okuyanlar, hizmetlerini şeffaf bir şekilde, müsbet hareketten zerre miktar taviz vermeden gerçekleştirdiler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum