'Herşeyimiz var, eksiğimiz...'

'Herşeyimiz var, eksiğimiz...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi ahlaklı, halkı düşünen bir yönetime ihtiyacı olduğunu belirterek, "Herşeyimiz var, eksiğimiz namuslu siyaset, dürüst siyaset, halkı düşünen siyaset. Bunlardır eksik olan. Yoksa herşeyimiz var" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 17.40 sıralarında, Kaynaşlı'ya geldi. Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı'da parti otobüsünden halkı selamladıktan sonra Düzce'ye geçti. Mitingin yapılacağı Anıtpark Meydanı'nda Kılıçdaroğlu, partililerin ilgisiyle karşılaştı. El uzatan partililerle selamlaşan Kılıçdaroğlu çocukları sevdi. Aşure dolu kazanın başına geçen Kılıçdaroğlu, eline kepçeyi alarak tabaklara aşure doldurarak partililere dağıttı. Kılıçdaroğlu daha sonra masaya oturarak aşureden yedi. 

Meydanı dolduran yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi kimin yönettiğinin belli olmadığını belirterek, "Sandığa giderken düşüneceğiz; işsizlik var mı? Var. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Ülkeyi kimin yönettiği belli değil, en derin krizleri yaşıyoruz. Türkiye'nin iyi ahlaklı, halkı düşünen bir yönetime ihtiyacı var. Bu yönetimi gerçekleştirebilirsek bu ülkede kardeşçe yaşayabiliriz. Hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadan bu ülkede yaşayabiliriz. Ben size bunun sözünü veriyorum. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin inancını ve kimliğini sorgulamadan herkesi kucaklayacağız. Benim hayat tarzım şudur; İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstündedir. 7 Haziran'dan sonra hükümet kurulmadı, normalde görevin bana verilmesi gerekiyordu, verilmedi. Sandılar ki biz mağduriyet edebiyatı yapacağız. Ben saraydan yetki istemedim, yetkiyi halktan istiyorum. Eğer yetki verirseniz bu ülkenin sorunlarını çözeriz. Bu ülke kendi sorunlarını aşacak bilgiye sahiptir. Herşeyimiz var, eksiğimiz namuslu siyaset, dürüst siyaset, halkı düşünen siyaset. Bunlardır eksik olan. Yoksa herşeyimiz var" dedi. 

SOSYAL YARDIMLARI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIM 

Kılıçdaroğlu sosyal yardımları iki katına çıkaracağı sözü verererek, "Size gelip propaganda yapıyorlar, daha önce de yaptılar. CHP'ye oy vermeyin dolar yükselir, işsizlik artar, faiz yükselir. Allah büyük ya, hepsi bunların zamanında oldu. Dolar yükseldi, işsizlik arttı. Şimdi efendim CHP'ye oy vermeyin sosyal yardımlarınız kesilir diyorlar. Efendim neden keselim, sözüm söz sosyal yardımları iki katına çıkaracağım. Eğitim de sorunlarımız var. Anneler çocuklarını hangi okula gönderecekler bilmiyor. Sabah akşam sınav, bütün hayatları test çözmekle geçiyor. Hemen arkasından bir propaganda CHP gelirse imam hatip okullarını kapatırlar. İmam hatipleri kuran biziz neden kapatalım. Orada okuyan çocuklar bizim çocuklarımız değil mi? hiçbir okul kapanmayacak. Yeni ve güzel okullar açacağız. Nitelikli eğitim görecekler. Tam zamanlı tam gün eğitime geçeceğiz" ifadelerini kullandı. 

ECEVİT'İN GELENEĞİNDEN GELİYORUM 

Kılıçdaroğlu saray için değil, halk için çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ben saray için değil, Ankara'da ki beyler için değil, bu memleketin köylüsü, sanayicisi kim üretiyorsa kimin derdi varsa onlar için çalışıyorum. Ecevit'in geleneğinden geliyorum. Ne ezen olacak, ne ezilen olacak. İnsanca, hakça bir düzen olacak. 1 Kasım'da sandığa düşünerek gideceğiz, ülkenin içinde bulunduğu şartları düşüneceğiz. Ülkede terör yoktu, terör belası ile karşı karşıyayız. Bir PKK belası vardı, şimdi IŞİD belası var. Yanlış politikanın faturasını 77 milyon ödüyoruz. Müslüman kanı akıyor. Bunları sonlandırmamız lazım. Daha huzurlu bir Türkiye'yi inşaa etmemiz lazım. Kavgadan uzak, barıştan yana, gençleri düşünen, her evde tencere kaynamasını sağlayan yeni siyaset anlayışına ihtiyacımız var." 

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından partililere çiçekler attı. Kılıçdaroğlu daha sonra Akçakoca İlçesi'ne geçti.

Dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.