Harvard: Kur'an şeriatının sonucu iyi, araştıralım!

Harvard: Kur'an şeriatının sonucu iyi, araştıralım!

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi yetkilileri, Şeriat hükümleri ile ilgili gizemleri ve yanlış anlamaları çözmek peşinde

Tercüme: Ömer Çiftçi-RisaleHaber

Amerika Birleşik Devletleri'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi'ne bağlı Law School (Hukuk Fakültesi) kendisine yeni bir misyon yüklemek üzere harekete geçti.

Harvard Hukuk Araştırmacıları, Kur'an-ı Kerim'in hükümlerini ifade eden Şeriat kanunları ile ilgili araştırmaya koyulacağını açıkladı. Araştırmanın başında Sharon Tai adlı hukuk profesörü bulunuyor.

Araştırmayı yapacak eğitimciler, araştırmanın ismini Şeriat Kaynağı olarak belirledi. Araştırmada hukuk uzmanları, kanun uzmanları, avukatlar ve üniversite bünyesine bağlı Ortadoğu uzmanları bulunacak.

"Şeriat Kuralları Tarihte iyi sonuçlar vermiş"

Araştırmanın başında bulunan Sharon Tai, araştırmaları ile ilgili; "İslam hukuku temelleri gizemli kavramları olan ve değişmez bir sistem üzerine kurulu. Bunun nedeni İlahi köklere dayanması. Fakat incelendiğinde arkasında tutarlı bir hukuk sistemi mevcut ve çok açık bir mantığı var. Tarihsel süreçte uygulandığı toplumlarda istendiği sonuçları vermiş." ifadelerini kullandı.

talkradio.co.uk haberine göre, araştırma grubunun içinde İslam ile kavramlara ön yargı ile bakanların olduğu da biliniyor. Araştırma grubundan bazı eğitimcilerin Şeriat Kanunlarının modern çağ ile bağdaşmadığı açıklamaları da bulunuyor. 

Kaynak: Risale Haber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum