Hadsiz Suudi Gazeteci 'Ezanları susturalım' dedi

Hadsiz Suudi Gazeteci 'Ezanları susturalım' dedi

Gazetecinin açıklamaları, Suudi Bakanlık tarafından sorguya alınmasına neden oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Suudi Enformasyon ve Kültür Bakanlığı'na ifade veren Ünlü Suudi Gazeteci Muhammed el-Suhaimi, sarf ettiği sözler ile Suudi Arabistan'ın birinci gündem maddesi oldu. El-Watan Gazetesine bağlı Suhaimi, Arabistan'da ezanın hoparlörlerden okunmaması ve cami sayısının azaltılması gerektiğini savundu.

Gazeteci, geçtiğimiz günlerde MBC televizyonuna verdiği demeçte, ülkede çok fazla cami olduğunu ve bu kadar caminin Müslümanlara ve İslamiyet'e zarar verdiğini söylemişti.

Suhaimi'nin sözleri anında yankı buldu. Sosyal Medya kullanıcıları, Suhaimi'nin sözlerine sert tepki gösterdi ve yaptıkları yorumlarda; "Suudi Arabistan'da ezanı susturma ve camileri kapatmak fikri bir insanın aklına nasıl gelebilir?" ifadelerine yer verdiler.

Suhaimi, ülkedeki ezan sesinin pek çok kişiyi rahatsız ettiğini ve çocukları korkuttuğunu söyledi. "Bunun namaz çağrısı olduğunu biliyorum. Fakat sesi insanları paniğe sevk ediyor" diyen Suhaimi, Suudi Arabistan'da geçmişte benzer reform çağrılarının yapıldığına dikkat çekerek tezini desteklemeye çalıştı.

Suhaimi'ye karşı çıkan isimler ise, tüm çocukların İslamiyet inancında Müslüman olduğunun kabul edildiği ve bu nedenle ezandan hiç bir çocuğun korkmayacağını söyledi.

Middleeasteye'ın haberine göre, Suhaimi ayrıca camilerin bir kısmının kapalı olması halinde açık olan camilerde daha çok cemaat olacağını da belirtti. Suhaimi'nin bu sözleri sosyal medyanın ardından Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'nın da dikkatini çekti. Suhaimi'yi sorguya alan Bakanlığın ne karar vereceği veya Suhaimi hakkında yargılama olup olmayacağı henüz belirsiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum