Hadis-i Şerif Amerika'nın reklam panolarını şereflendirdi

Hadis-i Şerif Amerika'nın reklam panolarını şereflendirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzinelerce bilboard’a verilen mesajlar ile İslam’ın mesajı tüm ABD geneline verilmek isteniyor

Tercüme: Ömer Çiftçi-Risale Haber

Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan Müslüman vatandaşların yeni projesi ülke otobanları üzerinde bulunan büyük reklam panolarına İslam’ın taşıdığı mesajları aktarıp, ABD’de yaşayan diğer vatandaşların ilgisini İslam'a çekmek. Ülke genelinde düzinelerce bilboard üzerine reklam veren Amerikalı Müslümanlar yeni projelerinden umutlu.

Proje kapsamında Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (asm) barış ve diyalog için sarf ettiği sözler bilboardlar üzerine yazılacak. İslamın radikal gruplarla hiçbir alakasının olmadığı mesajı da bilboardlar üzerine konulacak reklamların ana temalarından birini oluşturuyor.

Proje kapsamında bilboardlara yazılacak sözlerden bazıları şu şekilde;

-Hz. Muhammed (s.a.v) barışa inanıyordu. Sosyal adalete ve kadın haklarına önem veriyordu.

-İslam sevgi dinidir. Nefret değil sevgi, savaş değil barış.

-Peygamberimiz diyor ki; Bağların en sağlamı Allah için dostluk, Allah için sevgidir.

Uygulamanın eş zamanlı başlayacağı şehirler arasında Boston, New York, Phoenix, Texas gibi Amerika Birleşik Devletleri'nin önemli şehirleri bulunuyor.

Projeyi başlatan grubun başında bulunan Naeem Baig, projenin dünyada Müslümanlığa karşı başlatılan algı savaşına karşı verilen bir mücadele olduğunu düşünüyor. Dünyada Müslümanlığın ve İslam’ın yanlış öğretildiğini söyleyen baig, Amerikalı gayri Müslimlerin ilgisini İslama çekme uğraşında olduklarını da sözlerine ekledi.

“Harekete geçmek sözlerden etkilidir” diyor Naeem Baig ve ekliyor; "Dünyada dinime karşı ve Peygamberime karşı sarf edilen sözleri gördükçe üzüntüm bin kat artıyor. Artık kendi çapımızda buna dur demek için harekete geçmek istedik.”

Associated Press’in haberine göre Baig ve Müslümanlardan oluşan grubunun başlattığı proje şimdiden çok ses getireceğe benziyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.