Hacı Mehmet Uçar Ağabeyi Ebediyete Uğurlarken

Hacı Mehmet Uçar ağabeyi 1990 da Batman’a iş gezisi için ilk gidiş gelişlerimde uzaktan görmüş ve duymuştum. Asıl tanışmamız 1993 baharında Şanlıurfa’da merhum Ekrem Kılıç ağabeyin vasıtasıyla olmuştur. Batmanda merhum Ekrem Kılıç ağabeyin Risale-i Nurlar ile tanışmasına vesile olanlardan biriside merhum Mehmet Uçar ağabeydir. Batmandaki Risale-i Nur talebelerini Urfa ile tanıştıran Urfa-Batman kardeşliğine ve kaynaşmasına vesile olan değerli bir ağabeyimizdir.

İlk görüşmemiz Ekrem Kılıç ağabey ile baba-oğul olmamız ile başlamıştır. Evlilik hazırlıkları aşamasında bazı istek ve ricalarımı onun vasıtasıyla Ekrem hocama aktarır işlerimizin kolaylaşmasını ve hızlanmasını sağlardı. Oğulları Ekrem ve Abdunnur 'un Urfa’ya tayinleri vesilesiyle sonraları daha sık gidip gelmeye başlamış ve aramızdaki samimiyet daha da ziyadeleşmişti. Onun vesilesiyle Uçar ailesinden birçok kardeşimiz ile dostluğumuz ve kardeşliğimiz başlamış ve halada devam etmektedir. Ekrem, Abdunnur, Eşref ve Abdulvahap Uçar kardeşlerimiz bunların başında yer alır.

Mehmet ağabey, Batman'da Risale-i Nurların intişarında çok emeği geçen saffı evvel ağabeylerden biridir. Yaşlanıncaya, ayakta olana kadar Risale-i Nur hizmetlerinde hep en ön safta olmuş, samimiyetle, gayetle sorumluluk üstlenmiş ve ağırlaşmış hayat şartlarına rağmen hizmetine devam etmiştir.Hizmet ile ilgili olan birçok programlara birlikte katılırken görüşleri ve tecrübelerinden istifade ederdik. Mehmet ağabey dur durak demeden yorulmadan gençlik yıllarından başlayarak ömrünün sonuna kadar Risale-i Nurlardan bir dakika bile ayrı kalmamış ve hizmetine devam etmiştir.

Ahiret arkadaşı vefat ettikten sonra, ağırlaşana kadar son dört beş yılını ilkbahar ve sonbaharda Urfa’daki çocukları ve torunlarının yanında geçirdi. Ayakta durmada zorlandıktan sonra, son iki, üç yılını Batmandaki evlatlarının arasında geçirmiştir. Rahatsızlığı ilerleyince son iki yılda Urfa’dan Ekrem ve Abdunnur kardeşler sırayla Batman’a giderek diğer kardeşlerine yardım ederek babalarına olan görevlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışıyorlardı. Bu şekilde son güne kadar sürekli olarak destek olmaya devam etmişlerdir.

Mehmet ağabeylerin evinde hiç misafir eksik olmazmış, misafirlerin yoğunluğundan dolayı çocuklarının bazen yatacak yer, bazen yiyecek ekmek bulmada zorlandıkları zamanlarının olduğunu ifade ederek ve bundan asla şikâyet etmediklerini duymuşumdur.

Mehmet ağabey en tehlikeli zamanlarda bile dik duruşuyla, doğru olandan yana tavır almasıyla, tarafını belirtmede ise kuşkusuz cesurane adımlar atmasıyla bilinen bir şahsiyetti. Mehmet ağabeyi en son 2022 Aralık sonunda Urfa’dan Gapder olarak ziyaret etmiştik. Bu son görüşmemizdi, vefat edene kadar bazen telefon ile görüşür dualarını alırdık. Her konuştuğumuzda sürekli: ‘Elhamdülillahi alâ külli hâl sivelküfri ved-dalâl’ diyerek dua ederdi.

Vefat etmeden bir gün önce çocuklarına: ‘ALLAH beni cennetine çağırıyor’ diyerek ölümün güzel yüzüne güldüğüne şahit olduk. Ömrünün son anlarına kadar iman ve Kur’an istikametinde hizmet etmeye devam eden, hayatını Nurlara vakfeden, birçok kardeşimizin Risale-i Nurlar ile tanışmasına, imanının kurtulmasına vesile olan, Batmanın güzide insanına Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. İnna lillahi ve innaileyhi raciun, mekânı cennet olsun, kabri cennet bahçelerinden bir köşe olsun inşaallah. Bütün Nur talebelerinin ve yakınlarının başı sağ olsun. Uçar ailesine dostlarına ve sevenlerine Rabbimden sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Ruhuna el Fatiha.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum