Güney Kore bir anda 200 Mescid yapacak

Güney Kore bir anda 200 Mescid yapacak

Başkent Seul yönetimi, yeni Mescidler yapımına başlandığını bildirdi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kore Turizm Örgütü'ne (KTO) göre, Güneydoğu Asya ve Orta Doğu'dan Seul'a gelen Müslüman ziyaretçi sayısı 2016'da 985.858'e ulaştı. Bu rakam 2015'te 740.861 ziyaretçiydi. Oran yüzde 33 arttı.

Bu tablo üzerine harekete geçen Seul Belediye Yönetimi, Müslüman ziyaretçilerin ibadethane sıkıntısı çekmemesi için 200'den fazla Mescid yapımı için düğmeye bastıklarını açıkladı.

Verilere göre Seul'a gelen Müslüman sayısı 2013'ten beri düzenli olarak her yıl yüzde 0.5 oranında artıyor. Bu da Seul'un Müslüman turistler için bir cazibe merkezi haline gelmeye başladığını ispatlıyor.

Fakat artan Müslüman turist sayısına rağmen Seul'da birbirinden uzakta 14 mescid bulunuyor. Bu da ülkeye gelen yüzbinlerce Müslümanın ibadethane sıkıntısı yaşadığı anlamına geliyor. Bu mescidler genellikle üniversite, hastane veya otel gibi yerlerin içinde bulunuyor. Bu durum Müslüman turistler için daha büyük sorun teşkil ediyor.

Korea Times'ın haberine göre bir şehir yetkilisi, "Çoğu Müslüman turist Myeong-dong ve Dongdaemun Market'te alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyor, ancak bu mekanlarda çok az sayıda ibadet odası bulunuyor ve pek çok ziyaretçi Kore'deki dini tesislerle ilgili düşük memnuniyeti ifade ediyor." ifadeleri ile sıkıntının farkında olduklarını söylüyor.

Seul, Kore'de yaşayan Müslümanların ve dini uzmanların fikirlerini topladıktan sonra şehrin Turist Bilgi Merkezleri'nde mescidler kurmayı planlıyor. Plan kapsamında Erkekler ve kadınlar için mescidler ayrılacak ve her odada bir Kuran bulunacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum