Güney Afrika'nın 'dini okul' hamlesi ateist Dawkins'i sevindirdi!

Güney Afrika'nın 'dini okul' hamlesi ateist Dawkins'i sevindirdi!

Pek çok farklı din mensubunun çocuklarını dini bir eğitime yönlendirmesini sağlayan 'tek din okulları' Güney Afrika'nın gündemindeydi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Uzun süredir tartışılan konulardan sonra Johannesburg Yüksek Mahkemesinde bir karar ile Güney Afrika'da 'tek din okulları' yasaklandı.

Tek din okulları ülkede Müslüman ve Hristiyanların çocuklarını kendi dinleri üzerinden eğitime yönlendirmesini sağlıyordu. Dünyanın pek çok ülkesinde bulunan dini okullar, Avrupa'nın Laik ülkelerinde bile eğitim verirken, Güney Afrika'da yasaklanınca dindar ailelerin tepkisini çekti.

Mahkemenin aldığı karar ile artık Güney Afrika'da okullar kendilerine Müslüman veya Hristiyan kimliği yükleyemeyecek.

Bu din karşıtı kararın alınmasında Güney Afrika'daki okulların seküleştirilmesi amacı ile kurulan Organisation vir Godsdienste-Onderrig en Demokrasie (Din Eğitimi ve Demokrasi Örgütü) adlı kuruluşun büyük payı oldu. Kararın ardından örgüt bir tebrik mesajı da yayınladı.

Karar üzerine ülkedeki 71 Hristiyan Okulu'nda dönüşüm başlayacak. Müslümanların ise bir süre daha mahkeme sürecini uzatma istediği biliniyor.

Karara sevinen bir diğer kişi ise ünlü Ateist Bilim Adamı Richard Dawkins oldu. Dawkins kararı hem Twitter haberi üzerinden takipçilerine duyurdu, hem de kendi sitesi üzerinden yayınladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum