Güneş Yanığı Kansere neden olur mu?

Güneş Yanığı Kansere neden olur mu?

Cilt kanserinin bir çok nedeni olabilir, fakat küçük yaşlarda yaşanan güneş yanıkları cilt kanserinin en önemli sebeblerinden biri olarak gösteriliyor.

Güneş ışınlarına uzun süre vucudumuz maruz kaldığında ultraviyole denilen güneş ışınları cildmizde kızarıklık ve daha çok güneşe maruz kalan bölgelerde su toplamasına neden olur.

Vucudumuzdaki kızarıklıklar güneş yaktıkdan sonra oluşur ve bir gün içerisinde ağrısını arttırır maksimum seviyede ağrı verir. Vucudumuzdaki su toplayan bölgeler ise 2. dereceden yanıktır. Kabuk tutan yanıklar 3. dereceden yanıklardır.

Güneş yanıklarında kanser riski olabilecek cocuklar : Genel olarak güneşe çıkmasına rağmen bronzlaşmayan yanlızca vucudunda yanıklar olan cocuklar güneş yanıklarına dikkat etmek zorundadır. Cocuklar sarışın veya açık tenliyse güneş yanıklarına oldukça dikkat etmelidirler. Eğer vucudunda bir çok ben varsa yanıklara karşı daha dikkatli olmalıdır, bu grup risk grubu olduğundan koruyucu losyon kullanmaları tavsiye edilir.

Güneşin ultraviyole zararlı ışınlarından korunmak için koruyucu kremler tercih edilmelidir. Bu kremleri kullanarak güneş altında geçirdiğiniz zamanı 15 dakikadan 4 saate kadar çıkarabilirsiniz. Koruyucu krem güneşin ultraviyole zararlı ışınlarını engelleyerek vucudunuzda yanıklar olmasını engeller.

 

Haber Şefi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.