Güç vitaminde!

Güç vitaminde!

Her vitamin vücutta ayrı bir etki yaratıyor. A vitamini eksikliği kanser, B12 zihinsel sorunlar, D vitamini yokluğunda da kemiklerimizde sorunlar ortaya çıkıyor

SAĞLIKLI bir hayat için vitamin şart.
Özellikle bağışıklık sistemimizi güçlendiren vitaminler, eksikliğinde birçok hastalığa davetiye çıkartıyor. Uzmanlar, hangi vitaminin hangi gıdada olduğunu ve yetersiz kaldığında hangi hastalıklara yol açtığını şöyle anlatıyor: 

A VİTAMİNİ: 
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanseri önler. Ispanak, kayısı, havuç, yeşil sebzeler, domates, portakal ve greyfurtta bulunur. 

B12 VİTAMİNİ: 
Sağlıklı bir sinir sistemi için B 12 vitamini büyük rol oynar.
Eksikliğinde zihinsel sorunlar ortaya çıkar, kansızlık görülür, el ve ayaklarda uyuşmalar meydana gelir. Kırmızı et, balık, süt ve süt ürünleri gibi gıdalardan alınabilir. 

C VİTAMİNİ: 
Bağışıklık sisteminin en büyük dostu. Eksikliğinde bağışıklık direnci azalır, diş eti kanamaları medyana gelir, inmeler, kalp hastalıkları ve en ciddi sorun olarak kanser ve skorbüt hastalığına neden olur. Portakal, mandalina, greyfurt, limon, çilek, yeşil biber, dolmalık biber, teze kekik ve maydanoz, brokoli, kivi, kavun, karnabahar, kara lahana, ahududu, bezelye, taze fasulye, soğan, turunçgiller gibi besinlerde bulunur. 

D VİTAMİNİ: 
Kemik ve dişleri güçlendiren D Vitamini, sindirim sistemi ve bağırsakların düzenli çalışması açısından da büyük öneme sahiptir. Başta güneş ışınları olmak üzere balık, balık yağı, tereyağı, kırmızı et, karaciğer ve sebzelerde bulunur. 

E VİTAMİNİ: 
En önemli antioksidan olup bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminlerdendir. Kanser başta olmak üzere kalp damar hastalıklarını engeller.
Güzel bir cilt ve sağlıklı gözler açısından da önemlidir. Tahıllarda, zeytin yağı ve balık yağında, kabak, lahana ve yapraklı yeşil sebzelerde, fındık ve ceviz gibi besinlerde bulunur.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.