Gripten sonra diş fırçası değiştirilmeli mi?

Gripten sonra diş fırçası değiştirilmeli mi?

​Uzmanlar, gripliyken diş macununun fırçaya değdirilmemesi gerektiğini belirterek, gripten sonra diş fırçasının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Havalar iyice soğumaya, hastalıklar kapıyı çalmaya başladı. Grip görülme oranları da gün geçtikçe artıyor.

Uzmanlar, gripliyken diş macununun fırçaya değdirilmemesi gerektiğini, gripten sonra da diş fırçasının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, gripliyken ellerin sık sık sabun ile yıkanmasına özen gösterilmesi gerekiyor.

Gripli iken fırçanın üzerinde virüslerin birikebileceği uyarısında bulunan Diş Hekimi Pertev Kökdemir, gripten sonra neden diş fırçasının değiştirilmesi gerektiğini ise şu sözlerle açıkladı:

 "Grip geçiren hastalarda grip süresince kullanılan diş fırçası üzerinde bu hastalığa sebep olan virüsler bol miktarda birikir. Bakterilerden farklı olarak virüsler vücut dışında da çok uzun süre canlılıklarını sürdürebilirler ve tekrar uygun ortam bulduğunda hastalığa sebep olurlar. Bu nedenle grip olduğunuzda kullandığınız diş fırçasını hastalığı atlattıktan sonra yenisi ile değiştirmek; vücudunuzun nekahet döneminde tekrar yoğun şekilde virüslere maruz kalmasını engelleyecektir. Ayrıca grip olduğunuz sürece kullandığınız diş macununu fırçanın üzerine sıkarken tüpün ağzının fırçaya değdirilmemesi de doğru bir davranış olacaktır."  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.