Grip ve nezleye karşı bir soğan ve yarım limon

Grip ve nezleye karşı bir soğan ve yarım limon

Kainat eczanesinin şifa kaynaklarından soğan ve limon bir araya gelince bakın neler oluyor

Kış mevsimi geldi. Kışın her yanı beyaz rahmete boyayan güzelliğinin yanı sıra sık sık kapımızı çalan hastalıklar da hayatımızın bir gerçeği.

Soğuk algınlığı, grip veya nezle aşikar olduğumuz bir sağlık sorunudur. Yakalandığımızda göz ardı etmek yerine en kısa sürede tedavi edilmesini sağlamamız gerekir. Aksi takdirde soğuk algınlığı zatürre gibi daha ciddi sorunlara davetiye çıkarabilir. Limon ve soğan karışımı soğuk algınlığına karşı etkisiyle bilinir.

Soğan kalp rahatsızlıkları, diyabet, kemik erimesi ve daha pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Antikanser, antikolesterol ve antioksidan etkileriyle de bilinir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayılamayacak faydaya sahiptir. Ancak soğanı pişmeden yemek her zaman mümkün değildir. Kokusu nedeniyle pek sık tüketilemeyen bu sebze için ilaç etkisinde bir tarif de bulunur:

Soğan ve limonun ilaç etkisi

1 soğan ve yarım limonu alın. Soğanı doğrayın ve sıkılmış limon suyunu soğanın üzerine dökün. Karıştırın ve bu karışımı 30 dakika bekletin. Dilerseniz üzerine pul biber, isot veya kara biber de dökebilirsiniz.

Soğanın kokusu ve keskin tadı limon suyu tarafından nötrleştirilir. Tadı ve kokusu değişse de sağlığa faydaları aynı şekilde korunur. Ayrıca C vitamini açısından zengin olan limon da soğuk algınlığına iyi gelir. Hazırlayacağınız bu salata etin ve balığın yanında tüketilebilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum