Göz altı torbaları görüntüyü bozuyor

Göz altı torbaları görüntüyü bozuyor

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, alt göz torbalarının yüz ifadesini olumsuz etkilediğini belirtti.

Ameliyatla düzeltilebilen bir problem olduğunu söyleyen Dr.Atabay ameliyat izlerinin kalmadığını ve dikişler alındıktan sonra kişinin iş başı yapabildiğini ifade etti.

Göz doktoru olarak Türkiye'de ilk göz altı ışık dolgusunu uygulayan doktor olduğunu ifade eden Dr.Atabay, “Alt kapak blefaroplastisinde sorun genelde yağ torbalarıdır. İleri yaş hastalarında ise gevşek cilt dokusu da probleme eşlik eder. Yağ torbalarına yapılacak işlemde kapak iç kısımdan yapılacak bir operasyon tercihimizdir. Bu sayede gözün çatısı korunmuş, septum hasar görmemiş olur, ayrıca dışarıda yapılan hiçbir cilt kesisi olmadığı için dikiş izi diye bir sorunumuz olmaz. Yine operasyon öncesi işaretleme yapıldıktan sonra lokal anestezi uygulanır. Alt kapak iç kısmından yapılan bir insizyon ile yağ dokuları ortaya çıkarılır. Eksizyon ve koterizasyon işleminden sonra operasyon sonlandırılır. Herhangi bir dikiş işlemine gerek yoktur" diye konuştu.

"Batı ülkelerinde plastik cerrahlar değil işin uzmanları ilgileniyor"

Dr.Atabay, göz altı ışık dolgusu operasyonu hakkında şu bilgileri verdi:“Alt kapakta gevşekliği veya cilt fazlalığı olan hastalarda kapağa dıştan bir girişim de gereklidir. Burada cilt kesisi kirpikli kenardan 3-4 mm aşağıdadır ve gülme çizgisine denk gelir. Cilt fazlalığı beraberinde orbiküler kastaki fazlalık eksize edilir, gerekiyorsa kapak gevşekliği olan olgularda kapak sıkılaştırılması uygulanır. Operasyon cilt sütürasyonu ile tamamlanır. Ameliyat süresi yaklaşık 45 dakika- 1 saattir. Ameliyat sonunda gözler bandajlanmaz. Girişimin sonunda antibiyotikli damla uygulanır. Eğer dıştan girişim uygulanmışsa sadece cilt kesi bölgesine ince bir bant yapıştırılır. Ameliyat sonrası ilk 24 saat buz uygulaması yapılır. Dış girişimlerde sütürler genelde 5.-6. Günlerde alınır. İlk 5 gün kapaklar şiş ve mordur. Bu dönemde göz kapaklarına su değdirilmez. Dikişler alındıktan sonra hastalarımız işlerine dönebilirler. Ameliyattan 5 gün ve 1 ay sonra kontrol önerilir. Ameliyat sonrası tedavi ise göz kapaklarına antibiyotikli pomad 1 hafta, göze antibiyotikli damla 1 hafta, suni gözyaşı damlaları 1 ay şeklindedir. Ülkemizde estetik cerrahi denilince hangi organ olduğuna bakılmaksızın ilk olarak akla plastik cerrahlar gelmektedir. Ve bu hastalar genellikle plastik cerrahlara başvurmaktadır. Oysa batı ülkelerine ve Amerikaya baktığımızda göz kapaklarını ilgilendiren estetik ameliyatları oftalmoloji eğitimi almış oküloplastik cerrahlar yani göz hastalıkları uzmanları yapmaktadır. Blefaroplasti uzman kişilerce yapılmalıdır. Blefaroplasti uzman ve deneyimli olmayan kişilerce yapılmazsa bazı komplikasyonlara, sorunlara neden olmaktadır. Bu sorunlar; göz kuruluğu, kapaklarda dışa dönme ve açık kalma, yağ dokusunda kanama, kapaklarda şekil bozukluğu ve asimetri, çekinti ve enfeksiyondur."

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum