Google katolik okulları bir anda Müslüman yaptı

Google katolik okulları bir anda Müslüman yaptı

İngiltere'nin Nottingham şehrinin bazı yerlerinde ilginç bir olay yaşandı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Google'ın navigasyon ve harita hizmeti veren uygulaması Google Maps'in İngiltere sürümünde ilginç bir sorun yaşandı. Ülkede geçtiğimiz gün yol tarifi almak için Google Haritalar hizmetini kullanan İngilizler, 20'den fazla lokasyonda 'İslami Okul' ibaresi ile karşılaştı. Üstelik belirtlilen lokasyonlarda İslami okullar yoktu. Hatta bu lokasyonların bazıları Katolik Okulu olarak geçiyordu.

Hatayı ilk olarak Nottingham şehrindeki bir vatandaş keşfetti. Yol bulmak için Google Haritalar'ı açan İngiliz, hatayı fark ettikten sonra incelediği lokasyonlarda 20'den fazla İslami Okul olduğunu fark etti. Başka Harita uygulamaları ile karşılaştırma yapan adam, bu yerlerde Müslüman okulları olmadığını fark edince Google'ın hacklendiğini düşünmüş.

Hatalardan en dikkat çekeni ise bölgede eğitim faaliyetleri gösteren Trinity Katolik Okulu. Okul Google Haritalarda 'Trinity Müslüman Okulu' olarak işaretlenmiş. Yine Hristiyanlara ait Bluecoat Beechdale Akademisi de İslami okul olarak işaretlenmişti.

Adam hatayı fark ettikten sonra Express gazetesine bildirdi. Gazete ise Trinity Katolik Okulu ve Bluecoat ile iletişime geçti. İki okul da hatanın farkında olmadıklarını söylediler.

Google'dan bir yetkili ise hatayı fark ettiklerini ve düzelttiklerini söyledi. Hatanın nedenine dair bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.