Gerçek bir Redneck müslüman olmaz diyordu gerçek bir müslüman oldu

Gerçek bir Redneck müslüman olmaz diyordu gerçek bir müslüman oldu

ABD'de yeni yayınlanacak olan bir kısa film, gerçek bir Redneck'in Müslüman olmasına değiniyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Konusu ve hikayesi tamamen gerçek olan kısa filmi Jennifer Taylor ve Mustafa Davis adlı iki gazeteci hazırlayıp sunacak. 'Redneck Müslüman' adlı bu belgesel, aslında 'Redneck Müslüman olmaz' diyen Shane Atkinson'ın Müslüman olma hikayesini işliyor.

Redneck tabiri ABD'nin orta ve güney kısımlarında yaşayan, ırkçı ve kültürsüz yapıları ile dikkat çeken, Türkçe karşılığı olarak 'maganda' diyebileceğimiz topluluklar için kullanılıyor. Siyahilerden ve göçmenlerden nefret eden bu ırkçı gruplar içinde bir kişi İslam ile şereflenmiş; Shane Atkinson.

Mississippi'deki bir Güneyli Hristiyan ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Atkinson, beyazların üstünlüğüne inanan bir çevrede yetişmiş. Fakat Atkinson büyüdükçe, kendisine öğretilen ırkçı ve ayrımcı öğretileri sorgulamaya başlamış. Daha fazla insan tanımaya başlayan Atkinson; ' Toplulukların tamamen iyi veya kötü olmadığını farklı insanlar tanıdıkça görmeye başladım' ifadelerini kullanıyor.

Dünya görüşü gelişmeye başlayan Atkinson, bir yerden sonra İslam ile de tanışıyor. Müslüman bir kadın ile tanışan Atkinson, ondan İslam'ı da öğreniyor ve sonunda Müslüman olup, kendisine İslam'ı tanıtan kadın ile evleniyor. Yıllar içinde İslamiyet'e daha çok bağlanan Atkinson, Güney Konukseverlik İslam Merkezi adlı bir dernek kuruyor. Ve eski kimliğine inat, bu merkezde 'kimlik politikaları'na ve ırkçılığa karşı bir savaş yürütmeye başlıyor.

Bugün itibari ile İslam Merkezi yüzlerce üyeye ve ziyaretçiye sahip. Atkinson bu çabalarını geçmiş ile bir hesaplaşma olarak görüyor ve ekliyor; " Bence Amerikalı kimliğinizi de koruyabilir, bu kimlikle İslamiyet'in manevi yolunu da takip edebilirsiniz. Burada insanlara bunu gösteriyoruz. Gelip gözleriyle gördüklerinde İslamiyet'e karşı ön yargılarını kırıyorlar"

The Atlantic'in haberine göre Atkinson'ın hikayesini konu alan kısa film özellikle ABD'nin güney ve orta kısımlarında yaşayan Redneck'leri yakından ilgilendiriyor. İçlerinden çıkan birinin ırkçılık ve ayrımcılığa nasıl meydan okuduğunu görmek onlar için de son derece öğretici olacak.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum