Genç din adamları kapı kapı dolaşıp moral versin, test yaptırsın

Genç din adamları kapı kapı dolaşıp moral versin, test yaptırsın

Bingür Sönmez: Biz minarelerden yapılan o anonsların ne kadar güçlü olduğunu 15 Temmuz'da gördük

Habertürk'te Hülya Hökenek'in sunduğu Enine Boyuna programına bağlanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, Türkiye'nin koronavirüs salgını ile alacağı önlemlerin başında sürveyans testi geldiğini söyledi. Sönmez, bu takip testinin genç din adamları tarafından kapı kapı dolaşılarak yapılabileceğini kaydetti.

Prof. Sönmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CAMİ İMAMLARIMIZI GÖREVLENDİRSİNLER"

Ülkemizde bu işi çözebilmenin yolu Serdar Hocamızın söylediği sürveyans testi yapmaktır. Yani takip testleri yaptırmaktır. Biz bütün doktorlarımızı, tıp öğrencilerimizi sokağa salsak bile bunu yapmamıza imkan ve ihtimal yok. Bakın ülkemizde 86 bin cami, 144 bin din görevlisi var. 100 bin doktorumuzu sokağa salsak, 6300 sağlık ocağımızla hiçbir şey yapamayız. Her mahallede bir cami var, her 350 kişiye bir cami var. Diyanet İşleri Başkanı'ndan rica ediyorum. Camilerimizi, imamlarımızı görevlendirsinler. Her ezandan sonra 'Lütfen camiye gelmeyin, evlerinizde oturun' desinler. Biz minarelerden yapılan o anonsların ne kadar güçlü olduğunu 15 Temmuz'da gördük.

"GENÇ DİN ADAMLARI BU TESTİ YAPABİLİRLER"

Ben bu genç din adamlarının kapı kapı dolaşarak sürveyans testi yapacaklarını, evde ateşli insan var mı, kaç kişi temas etti, içeri girmeden, sosyal mesafeyi muhafaza ederek nasihatte bulunsunlar, insanlara moral versinler. Ateşi olanları, hasta olanları mutlaka sağlık ocağına rapor etsinler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.