Gece içilen su sağlıksız!

Gece içilen su sağlıksız!

Gece uyumadan önce bir bardak su alıp yatağınızın başına koyuyor musunuz? Bu genellikle hemen hemen hepimizin yaptığı bir davranıştır. Ancak uzmanlar bunun oldukça sağlıksız olduğunu belirtiyor.

Uyku arasında susadığımız için uyandığımızda kalkıp mutfağa kadar gitmek uykumuzun kaçacağı için yapmadığımız bir davranıştır. Ancak bu sağlık açısından hiç de iyi bir fikir değildir.

Karbonik asit oluşturuyor

Aslında bu “başucu suyu” denilen suyu gün içinde içtiğinizde tadının farklı olduğunu hemen anlarsınız. Ancak gece uyku haliyle tadındaki değişiklikleri anlamıyoruz.girerek karbonik asit oluşturur. Ağzı açık bir şekilde bekleyen su hava ile direkt temasta bulunur ortamda yoğun olarak bulunan karbondioksitin emilmesini sağlar. Bu emilim sonunda su kimyasal bir tepkimeye girerek karbonik asit oluşur.Gece yarısı kalkıp içilen tadı bozulan bu sıvıdır ve insan sağlığı için çok tehlikelidir.Başucunuza koyduğunuz suyunuzu ağzı açık şekilde bırakmak bu yüzden çok zararlıdır.

Cam va ağzı kapalı şişelerde saklayın

Kimyasal maddelerin ve tozların vücuda girmesinin engellenmesi için gece suyunun cam ve ağzı kapalı şişelerde saklanması önerilmektedir.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.