Gaziler tedaviye daha kolay ulaşabilecek

Gaziler tedaviye daha kolay ulaşabilecek

Sağlık Uygulama Tebliği'nde (STU) yapılan değişiklikle gazilerin ortez ve protez bedelleri herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamına alındı.

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık  Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"  Resmi gazete'de  yayımlandı.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, SUT'ta değişiklik yapılmasına  dair tebliğ sayesinde SGK ile Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi  arasında sözleşme yapılabilmesine imkan tanındı.Böylece merkez tarafından rapor edilip yine bu merkezce temin edilen  ortez ve protezlerin bedelleri herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın SGK  tarafından karşılanacak. Ayrıca, gazilerin tedavileri nedeniyle iller arası  sevklerde Hastane basamak ve mesafe kuralı da kaldırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Sayın Jülide Sarıeroğlu, “Minnet borcumuzun asla ödenemeyeceği bilinciyle Vatan  müdafaasında gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları ve  gazilerimizin ihtiyaçlarına ilişkin elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam  edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize  acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.