Garsonu Müslüman sandılar, ırkçılık yaptılar

Garsonu Müslüman sandılar, ırkçılık yaptılar

Amerika Birleşik Devletleri'nin en ırkçı yerlerinden biri olan Texas'ta bir garsonu Müslüman sanan kişiler çirkin bir harekete imza attılar

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Texas'ta garson olarak çalışan Khalil isimli bir siyahi ABD vatandaşı, isminin Khalil olması nedeniyle sosyal hayatta sıklıkla Müslüman sanılıyor. Oysa kendisi bir Müslüman değil. İsmi ise babası tarafından verilmiş. Babası asker olan Khalil, babasının askerdeki Khalil isimli Müslüman bir arkadaşı kaza sonucu vefat edince babası tarafından bu ismin kendisine verildiğini söylüyor.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı restorana gelen bir grup da Khalil'i Müslüman sandı ve hesabı ödedikten sonra masaya Khalil için ırkçı bir not bıraktı. Notta 'teröristlere bahşiş vermiyoruz' ifadeleri yer alıyordu.

Bu hareket Khalil'i bir hayli üzdü. Müslüman olmasa da, empati yapan Khalil, bu hareketin son derece çirkin olduğunu söyledi ve notu Facebook hesabı üzerinden paylaştı.

USA Today'in haberine göre restoran sahipleri bu notu yazanların sıkça restorana gelen müşteriler olduğunu, fakat bundan sonra restorana alınmayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.