Futbol takımı alkolü yasakladı, ülke gündemi karıştı

Futbol takımı alkolü yasakladı, ülke gündemi karıştı

Maç yapmaya gelen bir başka futbol takımı, kendilerine alkollü içecek servis edilmemesi üzerine kafeteryayı terk ederek protesto ettiler

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Kulüp Belçika'da 'Müslüman Futbol Takımı' olarak biliniyor. Bunun nedeni ise kulübün üst düzey yöneticilerinin çoğunlukla Müslüman olması.

Belçika'da futbol ve alkollü içecekler bir kültür halini almış durumda. Her ne kadar spor ruhuna aykırı olsa da, pek çok futbol kulübünün ve alt yapı tesislerinin kafeteryalarında alkollü içecekler satılıyor. Belçika'daki futbolcuların aşırı olmasa da alkollü içecek kullandığı da biliniyor.

Vilvoorde kulübü ise devrim niteliğinde bir karara imza atarak kulübün sınırları içerisinde alkol satışını yasakladı. Kulübün bu kararı ile birlikte Belçika'nın birinci gündem maddesi Vilvoorde kulübü oldu. Sosyal medyada eleştirilen kulüp, pek çok Hristiyan ve beyaz futbolcusunu kaybettiği gibi, yenilerini de kulübe çekmekte sıkıntı yaşıyor.

Kulüp yöneticisi Carime Fnine, Belçika'nın alkol sevgisinin zararlı olduğunu söyledi ve kararlarının sağlık nedenleriyle de motive edebileceğini söyledi. Eleştririlere değinen Fnine; "isteyen dışarda içki içebilir" savunmasını yaptı.

News Mavens'in haberine göre Fas asıllı kulüp yöneticileri kararı dini nedenle aldıklarını inkar etmiyor. Fakat onlara göre alkollü içkiler sporun doğasına aykırı ve bu karar son derece sağlıklı. 

Son zamanlarda Vilvoorde ile maç yapmaya gelen bir başka futbol takımı, kendilerine alkollü içecek servis edilmemesi üzerine kafeteryayı terk ederek protesto ettiler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.