Fransız Profesör: Laik Fransa'da İslam Şeriatı uygulayalım!

Fransız Profesör: Laik Fransa'da İslam Şeriatı uygulayalım!

Fransa'da tanınmış bir eğitimci olan Christian de Moliner, Fransa'da İslam Şeriatı'nın uygulanması gerektiğini söyledi. Tartışma çıkaran sözlerin amacını ise şöyle açıkladı;

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Fransa'da sivil savaş ve toplumsal ayrışma tabirleri son günlerde sıkça medyada dile getirilmeye başladı. Avrupa'nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkede bu tartışmalar Müslümanlar üzerinden devam ediyor.

 Laik sistemin kalesi olan Fransa'da şeriat!

Tartışmaya ünlü Fransız Prefesör Christian de Moliner de katıldı. Üstelik ilginç bir teklif ile... Laik sistemin kalesi olan Fransa'da, Moliner'e göre artık hayatını dine göre düzenleyen Müslümanlar bağımsız bir oluşum teşkil ediyor. Yani Fransa ne yaparsa yapsın, Müslümanları ülkedeki sekülerizm ve laiklik ilkeleri ile uyuşturamıyor. Bu da Fransa'da bugün yaşanan bir çok sorunun kaynağı olmuş durumda. Moliner'in bu soruna dair çözüm önerisi ise ülkede iki farklı yasa uygulanması.

Neden bir çift hukuk düzenini kurmuyoruz?

Moliner, ülkede İslam Şeriatı yasaları ve halihazırdaki Fransız yasalarının geçerli olması halinde her vatandaşın kimliğine göre bu yasalardan birine biat edeceğini ve sorunun kalmayacağını belirtiyor.

"Şu anda, adını söylemeyen ayrımcılığa izin veriyoruz. Kendi sistemimiz içinde Müslüman yaşantısı görmek yerine, Fransa'da neden bir çift hukuk düzenini kurmuyoruz?" ifadeleri ile bu görüşlerini dile getiren profesör Fransa'da tartışmalara neden oldu.

Müslümanları izole etme planı mı?

Moliner, kendi tabiri ile 'Radikal İslam'a çözüm bulamadıklarını söylüyor. Bunun yerine Fransa'daki Müslümanların geldiği Cezayir ve Mayotte'ye benzeyen alanları Müslümanlara ayırarak, Fransa'daki Müslümanları buralarda izole etme planını açıklıyor. Moliner, bu alanlarda Müslümanların kendi kurallarını uygulaması gerektiği fikrine inanıyor.

Moliner, Müslümanların kendi evliliklerini, eğitimlerini ve ceza sistemlerini bu alanlarda uygulanacak ve yine Fransa'nın iç dinamikleri içinde kalacak bir hukuk sistemi ile yönetilmesi gerektiğini söylüyor.

Moliner'in bu sözleri Fransa'da şok etkisine neden oldu. İlk kez bir Profesör açık açık ayrılma öneriyordu. Şimdi pek çok kişi bu teklifin Müslümanlar için bir 'getto' ortaya çıkarma amaçlı mı söylendiğini, yoksa Müslümanların İslam Şeriatı'nı uygulamasına dair gerçekten bilinçli bir fikir mi içerdiğini tartışıyor.

Cezayir'de benzer bir sistem uygulanmıştı

İsrael Nation News'in haberine göre Moliner'in teklif ettiği bu sistem Fransa'ya pek yabancı değil. 1890-1940 yılları arasında Fransa sömürgesi altında ezilen Cezayir'de Moliner'in teklif ettiğine benzer bir sistem uygulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum