Fransa Müslümanları 'Laikleşmek' istemiyor

Fransa Müslümanları 'Laikleşmek' istemiyor

Tartışmalar Cumhurbaşkanı Macron'un İslam ve Devlet arasındaki ilişkileri yeniden düzenleme çağrısı ile başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Fransız Müslümanların önde gelen temsilcisi, Cumhurbaşkanının İslam ile devlet arasındaki ilişkileri yeniden tanımlamaya çalışacağını söylemesinden günler sonra Emmanuel Macron'u ülkenin en büyük ikinci dini grubuna müdahale etmemeye çağırdı.

Fransa İslam Konseyi Başkanı'nın bu yaz seçilen temsilcisi Ahmet Oğraş, Macron'un sözlerini sert dille eleştirdi. Macron'un İslam'da Laik Reformu kast eden sözlerini eleştiren Oğraş, Reuters'a verdiği demeçte Macron'u "Herkes kendi rolüne bağlı kalmalı" sözleri ile eleştirdi.

Oğraş, açıklamasında; "İslamiyet inanca yönelik bir din ve Müslümanlar kendileri ile ilgileniyor. Bu konuda istediğimiz son şey devletin vasi gibi davranması olacaktır" ifadelerini kullandı.

Oğraş, Fransa'da Müslümanların kötü bir imajının farkında olduklarını, fakat bunu düzeltme görevinin yine kendilerinde olduğunu belirtirken, bu konuda Fransa'da yaşayan 10 Milyon Müslümanın görüşünü alacakları bir anket çalışması içinde olduklarını da ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11 Şubat'ta bir gazeteye verdiği demeçte, İslam'ın denetim biçimini tekrar gözden geçirmeyi planladığını söylemişti. Macron demecinde sık sık İslamiyet'in laikleştirilmesi gerektiği sinyallerini vermiş ve bu konuda çalışacaklarını da belirtmişti.

Al Jazeera'nın haberine göre, Macron'un 11 Şubatta yapılan röportajında belirttiği noktalar, İslam inancının finanse edildiğini düşündüğünü ve vaizlerin yetiştirilme biçiminin derin bir şekilde yeniden yapılandırılmasını düşündüğünü ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.