Filipinler, Endonezya'nın İslam eğitimini örnek alacak

Filipinler, Endonezya'nın İslam eğitimini örnek alacak

Filipinler Dışişleri Sekreteri Alan Peter Cayetano'nun yaptığı açıklamaya göre artık ülke eğitiminde Müslüman modeli örnek alınacak.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Filipinler'de ülke içinde yaşanan farklı gruplar arası gerilimin yanı sıra, gençler arasında terör örgütlerine kaymalar da büyük sorun teşkil ediyor. Ülke, bu sorunun üstesinden gelebilmek için Endonezya'nın İslami eğitim tarzını benimseye hazırlanıyor.

Dışişleri Sekreteri Alan Peter Cayetano yaptığı açıklamada; "Endonezya'nın Müslüman eğitimi, ülkemizdeki aşırılıkçılara karşı koymamız yönünde örnek alacağımız bir modeldir" ifadelerini kullandı.

Cayetano'ya göre, Filipinler'de Endonezya Eğitim ile ilgili Mutabakat Muhtırası var ve halihazırda İslami Eğitim Üzerine Mutabakat Zabıtları konusunda Jakarta ile görüşmelerde bulunuyorlar.

"Endonezyalı dostlarımız ülkemizdeki karışıklıkların farkında ve onlar da bize en uygun modelin İslami Eğitim olduğunu düşünüyorlar" diyen Cayetona, ülkedeki karışıklıklar konusunda sadece Endonezya ile değil, diğer İslam ülkeleri de çalışmaya hazır olduklarını ekledi.

News.Mb'nin haberine göre bu girişimler ilk olarak geçtiğimiz yıl gerçekleşen Filipinler, Endonezya ve Malezya arasında yapılan 'teröre karşı önlem' toplantısında başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.