FIFA, Müslümanlara özel rehber hazırlıyor

FIFA, Müslümanlara özel rehber hazırlıyor

2018 yılında Rusya'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'nda pek çok Müslüman Rus topraklarına akın edecek. Bunun farkında olan FIFA, Müslümanlara özel bir rehber hazırlıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bu yaz Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası için toplam yedi Müslüman ülkeden vatandaşlar ülkeye akın edecek. Bu ülkeler Mısır, Suudi Arabistan, Fas, İran, Tunus, Senegal ve Nijerya.

Pek çok Müslümanın Rusya'ya gelecek olması bu yıl FIFA'yı da ilk kez yapacağı bir organizasyona yöneltti. Ülkeye gelecek Müslüman futbolcu ve seyirciler için tasarlanan yeni bir rehber, Dünya Kupası boyunca Rusya'da olacak Müslümanlara bulundukları bölgedeki camileri, helal restoranları, namaz saatlerini ve kıble yönünü gösterecek. Rehber sayesinde Müslümanlar Dünya Kupası boyunca ibadet sıkıntısı çekmeyecek.

Bir diğer konu da Ramazan Ayı. Maçların başlayacağı 14 Haziran 2018 tarihinde Ramazan Ayı'nın son günü yaşanacak. FIFA bunun da farkında olarak orucun son günü için özel organizasyonlar hazırlamaya çalışıyor.

Ayrıca turnuvanın ilk 3 gününe denk gelecek Ramazan Bayramı için farklı organizasyonlar da gündeme geldi. Bunlar da ayarlandığı an Müslümanlara özel hazırlanan rehberde yerlerini alacak. 

Senegalli bir Müslüman olan FIFA Genel Sekreteri Fatma Samoura, dünya futbolunun yönetim organının (FIFA), Rusya'ya seyahat eden Müslüman taraftarların mümkün olduğunca rahat olmayı amaçladığını, ibadet yerleri hakkında bilgi vermek de dahil olmak üzere bir aylık süre boyunca Müslümanların konforunu gözeteceğini söyledi.

"İnancım benim hayatımın bir parçası, böylece beni tanıyan herkes benim bir Müslüman olduğumu bilir ve ben böyle yaşarım" diyen Samoura, "Bu yıl yapılacak olan Dünya Kupası, Müslüman oyuncuların çoğunluğuna sahip olacak yedi takımın ve açılış maçının hemen öncesinde biten Ramazan ayında oruç tutacak kişilerin dahil olacağı bir turnuva. FIFA olarak bizler tüm Müslümanların ihtiyaç duydukları tüm bilgilere sahip olduklarından emin olmak istiyoruz" diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.