Facebook'un Müslümanlara dair gizli planı deşifre oldu

Facebook'un Müslümanlara dair gizli planı deşifre oldu

Araştırmalar Facebook'un Müslümanlara karşı Müslümanlar yoluyla algı operasyonu yaptığını gösteriyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dünyanın en çok kullanıcısı olan sosyal paylaşım sitesi Facebook, Müslümanlara karşı algı operasyonunu yine Müslümanlar vasıtası ile yapıyor. Fakat bu Müslümanlar İslamiyet'i yanlış yorumlayan ve dine veren türden. Yani teröristler...

Orta Doğu Forumu'nun İslamcı Gözlem Direktörü Sam Westrop'un yaptığı araştırmaya göre Facebook batıda 'terörizm karşıtı' olan Müslüman hesaplarını ve sayfalarını engellerken, Terörizm propagandası yapan DAEŞ ve El Kaide gibi terör örgütü mensuplarının paylaşımlarına dahi dokunmuyor.

Üstelik bunu yapan sadece Facebook değil. Ünlü video paylaşım sitesi Youtube'da yaklaşık 4 yıl önce yüklenmiş ve Müslümanlar ile ilgili barış ve kardeşlik mesajı veren bir videoyu yayından kaldırdı. Sebep olarak sadece 'uygunsuz içerik' dedi.

Öte yandan Google, batıda kardeşlik ve dostluk mesajları ile tanınan Kasim Hafeez, Ayaan Hirsi Ali ve Khurram Dara gibi isimleri sansürlerken, terörist içerikleri çok sonra fark edebiliyor.

Mayıs ayında Kanada istihbarat uzmanı Tom Quiggin, İslamiyet ile terörizmin bağdaşmadığı bir söylemini podcast olarak yayınlandı. Ardından Gmail ve Youtube hesaplarına erişimi kaybetti.

2015 yılında Orta Doğu Medya Araştırmaları Enstitüsü, YouTube'da açık bir şekilde teröre teşvik veya kutlanan 115 video işaret etti. Bu yıl tekrar bakıldığında ise bu 115 videonun 69'u hala yayında.

Keza Facebook'un İran'ın yanlış uygulamalarını gösteren bir Alman Müslüman sayfasını kapattığı rapor edilmiş durumda. Facebook pek çok yerde 'terör karşıtı' Müslüman sayfalarını engellerken, terör sayfalarını binlerce şikayetten sonra engelliyor.

wnd.com'un haberine göre tüm internet siteleri organize bir şekilde Müslümanlar ile ilgili 'terörizm' imajını oluşturana kadar bu içeriklere dokunmuyor. Fakat İslamiyet ile ilgili olumlu bir haber geçtiği an şartlar değişebiliyor. Örneğin Filistin meselesine sahip çıkan pek çok Müslüman internette 'Yahudi karşıtlığı' bahanesi ile engel görüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum