Facebook'taki 'İslam Düşmanı Sayfa' böyle ters köşe oldu

Facebook'taki 'İslam Düşmanı Sayfa' böyle ters köşe oldu

İslam Düşmanı Sayfalar Facebook'ta sık rastlanır bir durum oldu. Amerika genelinde bolca beğeneni olan bir İslam Düşmanı sayfanın başına gelenler ise bir hayli komik.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Facebook, milyarca abonesi olan Dünyanın en büyük sosyal platformu olma özelliğini taşımaya devam ediyor. Site içinde pek çok İslami ve İslam dostu sayfa olduğu gibi, bazı kötü niyetli kişiler tarafından Müslümanları açıkça hedef gösteren sayfalar da mevcut.

Bunlardan biri de ABD Genelinde bolca abonesi olan 'No Sharia Law Worldwide' sayfası. Türkçe 'Dünya'da şeriat kurallarına hayır' anlamına gelen bu sayfanın başına gelenler ise bir hayli komik. Komik olaylar silsilesi ise bu sayfayı beğenen Tom Hannah adlı bir ABD'linin sayfaya kabul edilmesi ile başlıyor.

Facebook'ta isminin ne olduğuna bakmadan sayfa beğenen Tom Hannah, istemeden beğendiğini belirttiği ve binlerce beğeneni olan bu sayfaya girdikten sonra, trollük yapmak adı verilen ve internette dalga geçmek veya kışkırtmak anlamına gelen bir eylem yaparak bu sayfaya yönetici olma isteği yolluyor. Sayfa ise sadece bir kaç soru sorarak bu isteği doğruca kabul ediyor. Üstelik Hannah'ın sorulara verdiği cevaplar ise son derece İslam dostu. Örneğin kendisine gelen sorular arasında; 'Kur'an-ı Kerim'i okudunuz mu? Hakkındaki düşünceleriniz nedir?" sorusuna "okudum ve saygı duyuyorum" gibi cevaplar veriyor.

isimsiz.png

Sayfanın İslam karşıtı politikasına aykırı tüm cevapları verdiği halde sayfaya yönetici olarak seçilen Tom Hannah, admin olduktan sonra 'Dünya'da Şeriat Kurallarına Hayır' olan sayfanın ismini 'İslam'ı seviyor ve saygı duyuyoruz' olarak değiştiriyor.

isimli.png

Bu olay sayfayı beğenen binlerce kişiyi şaşırtıyor. Sayfa kurucuları olayın farkına varsa da işten işten geçmiş oluyor. Dünyaca ünlü sosyal medya sitesi BuzzFeed'e de taşınan olay ABD'de sıkça konuşuluyor. indy100'ün haberine göre olay üzerine yapılan yorumlar da olay kadar komik. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.