Facebook İslam düşmanı sayfayı nihayet kapattı

Facebook İslam düşmanı sayfayı nihayet kapattı

Facebook Milyarlarca kullanıcısı ve milyonlarca sayfası ile İnternet dünyasının en özgür ortamlarından biri. Fakat bazı kötü niyetli kullanıcılar bu özgür ortamı İslam’a saldırı için rahatça kullanabiliyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Facebook’ta son dönemlerde giderek popülerleşen İslam karşıtı sayfalardan biri de “pegida macedonia”. Pegida adlı ırkçı ve İslam karşıtı grubun Makedonya şubesini temsil eden Facebook sayfası, ilk kurulduğu zamanlardaki amacını bile aşmış ve İslam karşıtı hareketlerin odağı haline gelmişti.

pegida macedonia пегида

İlk kurulduğu zaman Makedonya genelindeki İslam karşıtı gösterileri ve yasa dışı eylemleri planlayan sayfa, kullanıcılarını İslam’a karşı çeşitli fotoğraf ve videolar ile kışkırtıyordu. Sayfa takipçi sayısını giderek arttırması ile şekil değiştirdi ve sadece Makedonya değil, Avrupa genelinde İslam karşıtı eylemleri ve saldırıları organize eden bir topluluk haline gelmeye başladı.

Son olarak 3 milyona ulaşan beğeni sayısını barındıran grup, eylemleri giderek sert ve organize hale getirmeye başlamış, bir taraftan da İslam karşıtı paylaşımlar ile Müslümanlara yönelik iftiranın dozunu arttırmaya başlamıştı.

İşte o sayfa uzun süredir Facebook yönetiminin gündemindeydi. Hakkında yapılan şikayetler milyonları bulan sayfa, nedense Facebook yönetimi tarafından bir türlü kapatılmıyordu. Pek çok kişi tarafından sayfanın şiddet ve iftira dozunu arttırmasının sebebi de Facebook’un sayfayı kapatmaya bir türlü yanaşmaması olarak görülüyordu.

Globalvoices’in haberine göre, bu sabah itibari ile gelen şikayetlere daha fazla direnemeyen Facebook, “pegida Macedonia” sayfasını nihayet kapattı. Pek çok Müslüman tarafından şimdi beklenilen ise sayfanın kimler tarafından yönetildiğinin bulunup yasal işlemlerin yapılması. 
 

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.