Eygi, ahir zaman Deccalini bekliyor!

Eygi, ahir zaman Deccalini bekliyor!

Mehdi’nin zuhuru, Hazreti İsa’nın nüzulü konusunda kesin bir tarih verilmediğini hatırlatan Eygi, Deccal konsusunda ise şunları yazdı...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, "En son âhir zaman Deccalının zuhur edeceğini" söyledi.

Ahir zamanda Mehdi hazretlerinin zuhur, İsa Aleyhisselamın nüzul etmesinden tereddüt etmediğini ifade eden Eygi, "Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin bu konuda sahih hadîsleri bulunmaktadır. İsa aleyhisselam’ın nüzulü ile ilgili hadisler mânevi tevatür derecesindedir, bu konuda icma vardır. Bu icmaı inkâr edenler küfre kadar düşebilir. Efendimiz “Muhbir-i Sadıktır”, söylediği, haber verdiği her şey doğrudur" dedi.

Mehdi’nin zuhuru, Hazreti İsa’nın nüzulü konusunda kesin bir tarih verilmediğini hatırlatan Eygi, Deccal konsusunda ise şunları yazdı: "Deccallar, kezzaplar, Nemrutlar, Firavunlar, Süfyanlar insanlığı saptırmak için faaliyet gösteriyor. En son âhir zaman Deccalı da zuhur edecektir."

DECCAL NE DEMEKTİR?

Deccal kelimesi çok hile yapan, çok yalan söyleyen anlamına gelir. Resul-i Ekrem (a.s.m.) Sahabe-i Kirama Deccal konusunda o kadar çok bilgi vermiştir ki, bir çoğu Deccal fitnesinden korkuya kapılmıştır.

Deccal Kur’ân-ı Kerimde açık bir şekilde yer almamaktadır. Hadis literatürü açısından Deccal konusu farklı bir durum arz eder. Zira Deccal ile ilgili pek çok hadis-i şerif nakledilmiştir. Buradan hareketle ilk dönem İslâm âlimleri Deccali hadis ile sabit olmuş bir gerçek olarak kabul etmişler, teslimiyetle karşılamışlar ve “Deccalın çıkışı haktır” ifadesini kullanmışlardır. Ancak bu olayın nasıl gerçekleşeceği konusu üzerinde fazla durmamışlardır. Bu anlayış hicrî 5. yüzyıla kadar devam etmiştir. İlk defa ibni Hazm (456-1063) Deccalı bir hilekâra benzetmiş ve onunla ilgili harika özellikleri bir anlamda yoruma tabi tutmuş, kötü, fakat normal bir insan olarak değerlendirmiştir.

Büyük kelâm âlimi Taftazânî ile birlikte Deccal konusunda ilmî bir anlayış kapısı açılmış, devrin şartlarına göre meseleye yorumla yaklaşma anlayışı ortaya konulmuştur.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ DECCAL İÇİN NE YAZDI?

Bediüzzamana göre Deccal yeryüzünde inkârcılık fikrini yaymaya çalışan, mukaddes değerleri inkâr eden, şer faaliyetlere fikir babalığı yapan kuvvetli bir cereyandır. Bu cereyanın elbette gözle görülür temsilcileri olmuş, bundan sonra da olacaktır. Her şeyin İlâhî kanunlar çerçevesinde cereyan ettiği dünyamızda hayır ve şer mücâdelesi de elbette bu ölçüler çerçevesinde cereyan edecektir. Üstad Bediüzzaman Said Nursi özellikle 5. Şua’da Deccal konusunu hadisler ışığında açıklamıştır.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum