Eşref Edip’in Said Nursi yazısını kendisine ezberden okudum

Eşref Edip’in Said Nursi yazısını kendisine ezberden okudum

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Gençlik Rehberi’ni de çok okudum

Risale Haber-Haber Merkezi

Tarihçi-Yazar Dursun Gürlek, Eşref Edip’in Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili yazısının tamamını ezberden Eşref Edip'e okuduğunu söyledi.

Gençlerin iyi yönlendirilmesi gerektiğini belirten Gürlek, "İnsanın duygularında bile öyledir. Mesela insanda inat duygusu vardır. Kaldıramazsın. Mecrasını değiştireceksin. Sabah namazına kalkma konusunda inat ediyorum. Her gün 50 sayfa konusunda inatlıyım. Bak şimdi inat da güzelleşti. Kelimelerin yönlerini değiştirmek lazım. Mesela alçak kelimesi olumsuz değil mi? Ama onun yanı başına gönül kelimesini getir. Ne oluyor, alçak kelimesi güzelleşiyor. Kelimeler çok önemli. Hangi kelimeyi nerede ne zaman kullanacağını bilen alimdir. Ve medeniyetimiz kelime medeniyetidir. Kelamullah diyoruz değil mi? Allah’ın kelamı. Musa kerimullah diyoruz. Kelam diyoruz. Mükaleme diyoruz. Karşılıklı konuşma. Osmanlıca o kadar zengin ki" dedi.

Gençlik Rehberi’ni de çok okudum

Haber7'deki röportajında okuduğu bazı kitaplardan örnekler veren Gürlek, "Ben Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Baş Başa eserini ilkokulda okuyunca bu işe oradan başladım. Belki inanmayacaksınız ama Gençlerle Baş Başa neredeyse ezberimdedir. Bu arada tabii Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Gençlik Rehberi’ni de çok okudum. Hatta Eşref Edip Bey’le tanışmamız esnasında Eşref Edip’in Üstat’la ilgili bir yazısında neredeyse tamamını ezberden kendisine okumuştum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.