Eski polis karakolu cami oluyor

Eski polis karakolu cami oluyor

Müslümanların ibadethanelerinin şartları, binaların eskimesi ile birlikte kötüleşiyor

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İngiltere'nin Birmingham Şehrinde yaşayan Müslümanlar, ibadethane ve İslam merkezi olarak faaliyet gösteren binalarının eskimesi ile birlikte yeni bina arayışına girdiler. Şehrin merkezi bir noktasında olan Perry Barr polis karakolu imdada yetişti. Polislerin taşınmasından sonra ihale ile satılan binaya İngiltere ve Müslüman ülkelerden gelen bağış ile Büyük Barr Müslüman Vakfı talip oldu.

Yüksek fiyata satılan eski karakolu satın almak Müslümanlara 800 bin pound'a mal oldu. Bu da Müslümanların elindeki tüm imkanı binaya harcamasına neden oldu. Haliyle içini bir Cami ve İslam Merkezi olarak yeniden yaptıracak paraları kalmadı.

Bu da Müslüman Vakfı bağış toplamak zorunda kaldı. Bağış toplama duyurusunu vakıf şu hadis ile yaptı; "Kim, (Allah rızâsı için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar." (Buhârî, hadis no:450. Müslim, hadis no: 533)

Vakıf, başta İngiltere Müslümanları olmak üzere, tüm dünya Müslümanlarını bu caminin dizaynı için bağış yapmaya çağırıyor. Birminghammail'in haberine göre, vakıf adına binanın açık arttırma ile satışına katılan Vakıf Temsilcisi Sameer Hussain oldu. Hussain, konu ile ilgili şöyle konuştu:

"Camilerde, gençlere yönelik projeler başlatacağız, böylece uyuşturucu ve diğer suça karışan faaliyetlerle uğraşan daha az sayıda kişi göreceğiz. Bu tür projeler önümüzdeki yıllarda tüm topluluğa fayda sağlayacaktır. Bu Camiyi bu nedenle aldık."

"Camilere yatırım yapabilmek harika bir şey ama aynı zamanda insanları eğitip aydınlatmak, böylece topluma olumlu katkıda bulunan bireyler olmamız gerek. Amacımız bu."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.