Eski bir İngiliz binasında kurulan İslami Banka büyüyor

Eski bir İngiliz binasında kurulan İslami Banka büyüyor

İngiltere'nin Birmingham şehrinde kurulan İslami Banka, İslami kurallara uygun yapısı ile hem Müslümanların hem de gayri Müslimlerin ilgi odağı oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin ilk tam İslami Bankası olan Al Rayan, yıllar önce Birmingham şehrinde küçük bir işletme olarak kuruldu. Bugün geldikleri noktada İngiltere piyasasında büyük ses getiriyorlar. Bunun nedeni Müslüman olmayanların da İslami Bankanın faizsiz yapısını tutması olarak gösteriliyor.

Al Rayan'ın CEO'su Sultan Choudhury; 'Başarımızın nedeni bankamızın İslami ve İslamiyet'in getirdiği etik yapısı. Klasik banka yapısından bıkan pek çok İngiliz bizi doğrudan tercih ediyor'

Al Rayan CEO'suna göre banka kısa süre önce İngiltere'nin üst düzey tüccarlarının da tercihi olmuş. Bu da bankanın gelişmesinin bir başka nedeni olarak gösteriliyor. Bugün itibari ile bankanın her 4 müşterisinden biri Müslüman değil. Bu da İngilizlerin klasik banka anlayışından sıkılmaya başladığına delil olarak gösteriliyor. 

Al Rayan'ın dışında dünyada da İslami Bankacılık sektörü giderek yükselişte. TheCityUK'a göre, 2015 yılında küresel İslami finans sektörünün dünyadaki payı yüzde 7,5'a yükselmiş durumda. Toplam para ise 2 trilyon dolara çıktı.

Arabian Business'ın haberine göre batılı ülkelerde en fazla İslami Banka bulunan ülke İngiltere. İngiltere'nin bu hale gelmesinin nedeni 2013 yılında dönemin başbakanı David Cameron'un Londra'yı İslami Finans Merkezlerinden biri haline getirme sözünün ardından buna yönelilk çabaları. Cameron'un bu girişimleri kendisinden sonra da devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.